Európai terjeszkedést tervez a Vivid Money

A berlini székhelyű neobank a napokban zárt le egy 60 millió eurós tőkebevonást, melyben részt vett a Greenoaks, valamint a korábbi befektető Ribbit Capital is. A friss tőkeinjekció révén a vállalat értéke 360 millió euróra emelkedett.

A startupot 2019-ben alapította Artem Yamanov és Alexander Emeshev, a korai befektetők között pedig megtalálható a patinás Tinkoff Bank is. A szolgáltatás a tavalyi év folyamán indult el Németországban, a Vivid kliensei ezen keresztül megtakarítási, fizetési, valamint befektetési funkciókat is elérhetnek egyazon appon belül. A felhasználók kapnak egy német IBAN-t, P2P (peer-to-peer) utalásokat hajthatnak végre, kereskedhetnek részvényekkel, illetve kriptovalutákkal is, valamint hatékonyan kezelhetik pénzüket a PFM funkciók segítségével.

A Vivid Money számára a SolarisBank szolgáltatja teljes körűen engedélyezett Banking-as-a-service platformját, míg a Visa exkluzív fizetés technológiai partnerként van jelen a vállalat életében. A Vivid a most bevont tőkét termékfejlesztésre, valamint az egyes európai piacokra való belépésre fogja elkölteni.

Artem Yamanov társalapító úgy fogalmazott: „Lehetővé akarjuk tenni felhasználóink számára, hogy minden pénzügyi igényüket – ideértve a befektetéseket, megtakarításokat, részvényeket, kriptoeszközöket és a pénzügyi edukációt – egy appon belül kielégíthessék. Így különböztetjük meg magunkat a versenytársainktól és így szeretnénk további ügyfeleket elérni Európa-szerte.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.