Újabb sikersztori a KKV fintechek világából

Egy nagyobb növekedést követően 8,1 milliárd dollárra nőtt a Ramp értékeltsége. A pénzügyi automatizációs és vállalati hitelkártya szolgáltató 200 millió dollárt vont be legújabb tőkeemelési körében. Legutóbb tavaly augusztusban fordult befektetőihez a vállalat, a mostani értékeltség több, mint kétszerese az akkor elértnek. A tőkebevonás mellett a Ramp 550 millió dollárnyi kölcsönhöz is jutott a Citi és a Goldman Sachs jóvoltából.

Jelenleg több mint ötezer vállalat használja a Rampet költségeinek kezelésére és fenntartható üzleti működésének megalapozására. A 2021-es évben a vállalat bevételei ennek megfelelően tízszeres növekedést produkáltak, míg a felületen lebonyolított fizetések volumene átlépte az 5 milliárd dollárt. A kereslet növekedése a csapat bővítését is szükségessé tette, így a munkavállalók száma négyszeresére nőtt a tavalyi évben. A Ramp hamarosan egy új irodát is nyit Miamiban, ez szintén új munkatársak felvételével jár majd. 

A vállalat egyébként nemrég partnerségre lépett az Amazon Business-szel. A megállapodás értelmében az Amazon Business a Ramp automatikus számla összepárosító és költségkezelési funkcióit integrálva könnyíti meg vállalati ügyfeleinek az online térben való költekezést. 

A friss tőkéből a Ramp folytatja pénzügyi automatizációs platformjának fejlesztését. Az elmúlt időszakban egy új megoldással álltak elő, ami a céges utazásokkal kapcsolatos költségek hatékony kezelését teszi lehetővé. A 200 milliós tőkeemelés fényében alighanem több hasonló funkció érkezik majd a platformra, további segítséget nyújtva az ügyfeleknek. 

“A Ramp az első perctől fogva úgy lett megtervezve, hogy időt és pénzt spóroljunk az ügyfeleknek, ez saját növekedésünk kulcsa is egyben. Ügyfeleinknek mostanra több mint 130 millió dollárt spóroltunk meg. Lehetővé tesszük a vállalatoknak, hogy a tipikus nyolc nap helyett nyolc óra alatt letudják a könyvelést, ezáltal 3,5 millió órányi manuális munkától szabadítva meg őket. Egyik riválisunk sem mondhatja el magáról ugyanezt. A friss finanszírozással továbbra is támogatni fogjuk a vállalatokat üzletük menedzselésében és pénzügyeik egyszerűbb, gyorsabb  és okosabb kezelésében,” – nyilatkozta Eric Glyman, a Ramp vezérigazgatója. 

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.