Új unikornis az amerikai fintech piacon

A hitelkártyákat kínáló mexikói fintech, a Stori egy 150 millió dolláros hitel- és tőkebevonás után érte el az unikornis státuszt.

Az 50 millió dolláros Series C tőkebevonás a BAI Capital, a GIC és a GGV Capital, valamint a Lightspeed Venture Partners, a General Catalyst, a Vision Plus Capital, a Goodwater Capital, a Tresalia Capital és a Davidson Kempner Capital Management LP részvételével történt. Emellett a Davidson Kempner további 100 millió dolláros hitelkeretet biztosít a vállalatnak.

Bár a Stori digitális banki platformot is fejleszt, jelenleg a hitelkártya-kibocsátás a fő szolgáltatása, amellyel Mexikó közepes jövedelmű lakosságát célozza.

Jelenleg Mexikó felnőtt lakosságának kevesebb mint 15%-a rendelkezik hitelkártyával. Ennek nagyrészt az az oka, hogy sokan nem rendelkeznek megbízható hiteltörténettel. A Stori gépi tanuláson alapuló technológiájának segítségével kínál megoldást a hitelbírálatra. Emellett a vállalat teljesen digitális felhasználói élményt nyújt alkalmazáson belül, az ügyfeleknek egyáltalán nem kell fizikai üzletbe menniük a kártya igényléséhez.

A cég már 1,4 millió ügyféllel szerződött le Mexikóban. Az új finanszírozással további munkatársakat felvételét és a termékpaletta fejlesztését tervezi a Stori. Emellett kiterjesztené földrajzi hatókörét egész Latin-Amerikára is, ezzel 100 millió alulbankolt potenciális ügyfelet érhetnek el.

“Azzal, hogy egyszerű, mobile-first élménnyel szolgáljuk ki ügyfeleink legfontosabb igényeit, reméljük, hogy jelentős szerepet játszhatunk a hitelhez való hozzáférés demokratizálásában, megkönnyítjük ügyfeleink életét, és Latin-Amerika-szerte támogatjuk a gazdasági növekedést” – tette hozzé Bin Chen, a Stori vezérigazgatója.

Forrás: Finextra

B.T.

Borító: Stori

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.