Új fintech partnerség a láthatáron a Plaid és a Railsbank között

A Plaid és a Railsbank a napokban jelentették be, hogy együttműködésüknek köszönhetően a BaaS üzleti modellben utazó Railsbank ügyfelek számára elérhető lesz a Plaid Open Banking alapú beépített fizetési szolgáltatása. A bejelentést mind a fintech vállalatok, mind pedig egyes ügyfelek részéről nagy izgalom övezte. De mit is jelent ez pontosan az ügyfelek számára?

A partnerség révén a vállalati ügyfelek honlapjukon vagy alkalmazásukban egy új tranzakciós lehetőséget kínálhatnak fel saját ügyfeleik számára, ezzel fokozva az ügyfélélményt. A megoldás ezek mellett a Railsbank BAAS platformját használó neobankoknak és kártyaszolgáltatóknak is új lehetőséget jelent: ezek ügyfelei is használhatják az új funkciót kártyáik feltöltésére. Az új tranzakciós lehetőség az Open Banking logikára épülő azonnali banki átutalás, amit a Plaid fizetés kezdeményezés API-ja (Payment Initiation API) tesz lehetővé. A funkció lényegében bankszámlák közötti pénzmozgást indít el, így az ügyfelek egyszerűen, kényelmesen és biztonságosan mozgathatnak pénzt az adott platformon a bankszámlájukról indított utalással. 

Nigel Verdon, a Railsbank társalapítója és CEO-ja szerint a partnerség lényege, hogy megkönnyítsék a kereskedők számára az Open Banking alapú pénzügyi megoldások beágyazását saját felületeikre. Sok más vezető fintech szakemberhez hasonlóan Verdon is az Open Banking szolgáltatásokban látja a jövőt, véleménye szerint az Open Banking adhat megfelelő megoldásokat a változó fogyasztói igényekre. A bejelentést méltatta a Railsbank egyik legfontosabb ügyfelének, az Ikigai társalapítója, Maurizio Kaiser is. Kaiser szerint az Open Banking szolgáltatásoknak egyértelmű előnyeik vannak, azonban bevezetésük gyakran komoly akadályokba ütközik. A Railsbank és a Plaid együttműködésének köszönhetően azonban lényegében költségek nélkül aknázhatják ki ezeket az előnyöket, így erőforrásaikat saját növekedésükre öszpontosíthatják. 

Az alkalmazásokba beépíthető pénzügyi megoldások régebb óta vannak jelen közöttünk, mint azt elsőre gondolnánk, bárki aki külföldön Uber-t rendelt és fizetett az alkalmazásban már rendelkezik ilyen tapasztalattal.

Forrás: AltFi

Görög Szabolcs

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.