Új beágyazott pénzügyi szolgáltató tűnt fel a színen

Lezárult a beágyazott pénzügyekkel foglalkozó mmob magvető finanszírozási köre, melyben a vállalat öt millió font friss forráshoz jutott. Az összegből a fintech a maláj piacra való belépést szeretné finanszírozni. Elsőre meglepő ambícióról van szó, hiszen a fintech nagyon fiatal, ebben a fázisban nem jellemző a nemzetközi terjeszkedés olyan távoli piacokra, mint Malajzia.

A mmob egy brit beágyazott pénzügyi hálózat, ami 2020-as alapítása óta teszi lehetővé bankoknak és fintecheknek a pénzügyi szolgáltatások egyszerű beemelését online felületeikre. A kínált szolgáltatások rendkívül sokszínűek. Elérhetők egyebek mellett a különböző nyugdíj és biztosítási termékek, fizetési szolgáltatások, a cashback, valamint a pénzügyi takarékosságot célzó megoldások.

A mmob hálózati partnerei között ott van a PensionBee (nyugdíj), az iwoca (vállalati hitelek), a Cuckoo (internetszolgáltatás), a Superscript (biztosítás), a So-Sure (biztosítás), az Anorak (biztosítás) és a Uinsure (biztosítás). A mmob tehát az egyes szegmensek kiemelkedő szereplőit (ún. best-in-class providereket) csábította el platformjára, ami valószínűsíti, hogy a fintech ügyfelei kiváló minőségű szolgáltatásokat emelhetnek be saját termékpalettájukba. 

A maláj piacra való belépés mellett a mmob technológiai platformjának fejlesztését is előtérbe helyezi a folytatásban. Ennek megfelelően hamarosan újabb kiemelkedő szereplők szolgáltatásai válhatnak elérhetővé, az API-kon keresztül történő beágyazás pedig még könnyebbé és kényelmesebbé válhat. Irfan Khan, a mmob alapítója szerint a folytatásban azon dolgoznak majd, hogy vezető beágyazott pénzügyi hálózattá nőjék ki magukat. Az útnak még nagyon korai fázisában járnak, ugyanakkor a beágyazott pénzügyek felemelkedése mindenképp szép reményekkel kecsegtet a mmob számára.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.