Töretlen az Animoca Brands növekedése

Lezárult az Animoca Brands legutóbbi tőkebevonási fordulója. A vállalat 5,5 milliárd dolláros értékeltség mellett jutott 360 millió dollárnyi tőkéhez, amellyel folytatja fél éve tartó, óriás ütemben zajló növekedését.

Az Animoca Brands játékfejlesztőből lassan befektetési vállalattá növi ki magát. Míg korábban blockchain alapú videójátékairól volt híres, addig legutóbbi tőkebevonásai során egyre nagyobb szerepet kaptak azok a nem helyettesíthető token, azaz NFT projektek, valamint metaverzum kezdeményezések, melyekbe befektetett a vállalat.

Több, mint 150 NFT projektben van érdekeltségük. Portfóliójukban megtalálható az egyik legismertebb blockchain játék, az Axie Infinity; az NBA Top Shots kártyáit szolgáltató Dapper Labs; a legnagyobb NFT kereskedési platform, az Opensea; valamint az egyre népszerűbb metaverzum játék, a Sandbox.

A vállalat júliusban érte el az unikornis státuszt, értékeltsége ugyanis akkor érte el hivatalosan az 1 milliárd dolláros értéket, egy 138,8 millió dolláros tőkebevonási forduló végleges lezártával. Három hónapra rá, októberben több, mint kétszeresére, 2,2 milliárd dollárra nőtt a vállalat értéke, amikor is 65 millió dolláros tőkeinjekcióhoz jutottak.

Az óriási mértékű tőkeáramlás tisztán érzékelteti az NFT és metaverzum irányú befektetői érdeklődést. A kriptovaluták árfolyamának visszaesésével a címlapokat már most is ezek a kezdeményezések uralják. Várhatóan az év során is bővelkedni fogunk a több száz dolláros tőkebevonásokban, valamint a több milliárd dolláros értékeltségekben.

Forrás: CoinDesk

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.