A Mastercarddal működik együtt a Coinbase

A Mastercard és a Coinbase mostantól lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy debit- és hitelkártyával vásároljanak NFT-ket. A Coinbase nemrég szállt be az NFT mániába, amikor bejelentették, hogy létrehoznak egy decentralizált piacteret, ahol a felhasználók NFT-ket hozhatnak hozhatnak, valamint kereskedhetnek és tranzaktálhatnak is ezekkel. 

A vállalat ugyanakkor elismerte, hogy az NFT vásárlási folyamat túlzottan bonyolult lehet az újonnan érkezőknek, hiszen először nyitniuk kell egy kripto tárcát, vásárolniuk kell valamilyen kriptovalutából és csak ezt követően tudnak tranzakciókat végrehajtani az online piactéren. A Coinbase a Mastercarddal való partnerségnek köszönhetően azonban megváltoztatja ezt: az NFT-ket mostantól digitális termékként kategorizálják be és ezzel új fizetési módot tesznek elérhetővé.

Raj Dhamodharan, a Mastercard digitális eszközökért, blokchain termékekért és partnerségekért felelős ügyvezetőhelyettese így kommentálta a hírt: “Azon dolgozunk, hogy az NFT-ket elérhetőbbé tegyék, mert meggyőződésünk, hogy a technológiának inkluzívnak kell lennie. Amikor további embereket vonunk be az új technológiákba az minden esetben felgyorsítja az innovációt, segíti a gazdaságokat a növekedésben és bővíti a fogyasztók rendelkezésére álló lehetőségek körét.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.