Többszörösére nőtt a Bitpanda értéke

Kedden lezárt Series C tőkebevonási körében 263 millió dollárra tett szert az osztrák kriptotőzsde Bitpanda. Márciusi Series B tőkebevonási köre során a cég Ausztria első unikornisává vált, amikor 1,2 milliárd dollárra árazták be. A mostani forduló alapján a Bitpandának néhány hónap alatt sikerült megtöbbszöröznie értékét, jelenleg 4,1 milliárd dollárra becsülik a befektetők.

A Bitpanda egy bécsi központú kriptotőzsde, amit három fiatal alapított 2014-ben, eleinte Bitcoin kereskedésre. Mostanra számtalan más kriptovalutával is lehet kereskedni felületükön, valamint tech részvény, nemesfém és ETF befektetéseket is biztosítanak. Az alapvető kriptotőzsdei szolgátatásokon túl az utóbbi időben megfigyelhető egy neobankosodási törekvés is a Bitpanda részéről. Prepaid kártyáikat postafiókokban és postai partnereknél is árusítják, növelve potenciális ügyfélkörüket. A felhasználók a prepaid kártyák egyenlegét és saját tőkéjüket befektethetik önállóan a kriptotőzsdén vagy használhatják a Bitpanda Savings megtakarítási szolgáltatását is, ami egy személyre szabható befektetési tervet kínál. Ezeket a Bitpandán tárolt befektetéseket könnyen likvidálhatják is a felhasználók, a Bitpanda Pay fizetési szolgáltatás és a Bitpanda Card kártyaszolgáltatás segítségével. Mindkét termék a felhasználók eszközeinek egy részét likvidálja, legyen az kriptovaluta, részvény, nemesfém vagy ETF, és a likvidált összeget használják utalásokra, számlabefizetésre, internetes vásárlásra vagy kártyatranzakciókra.

Mind a három eddigi tőkebevonási fordulót a PayPal alapító Peter Thiel kockázati tőkealapja, a Valar Ventures vezette. Az eddigi bevont forrásokat a Bitpanda technológiai fejlesztésekre, nemzetközi terjeszkedésre és digitális termékkínálatának bővítésére fordítja.

Forrás: Coindesk

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.