Több kriptovalutát is ki akar szorítani platformjáról a Binance

A világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje szeretné népszerűsíteni stablecoinját, ezért több rivális kriptovalutát is automatikusan átvált a sajátjára. Ebből a szempontból érthető a Binance lépése, ugyanakkor nem meglepő, hogy sokak szemében visszásnak minősül ez az attitűd.

A Binance bejelentette, hogy minden felületén tartott USD Coin, Pax Dollar és True USD kriptovalutát automatikusan Binance USD-re fog váltani szeptember 29-éig. Ezek mind dollárhoz kötött stablecoinok. Érdekes, hogy a legnagyobb riválissal, a USD Tetherrel nem kezd semmit a Binance.

A kriptotőzsde közleménye szerint megszüntet minden kereskedési lehetőséget az említett kriptovalutákkal – szinte teljesen kivonva őket felületéről.

A kereskedés mellett több termék és szolgáltatás is érintett, amelyek megszűnnek a lépés hatására. Egy kiskapu maradt csak. Ha a felhasználók ki szeretnék venni pénzüket a platformról, akkor azt az egyik kriptovaluta formájában továbbra is megtehetik. Ez azonban sovány vígasz az érintett stablecoinokat üzemeltető vállalatok számára.

A Binance így óriási csapást mér saját stablecoinja, a Binance USD riválisaira. Nem titok, hogy így igyekszik minél nagyobb piaci részesedésre szert tenni. Nem először kamatoztatja népszerűségét a kriptotőzsde. Saját blockchain hálózata, a BNB Chain is részben az óriási felhasználói bázisnak köszönheti, hogy a legnépszerűbb blockchainek egyike lett.

A Binance több okból is kinézhette magának a stablecoinok területét. Ezek a digitális eszközök egyfajta hidat képeznek a hagyományos pénzek és a kriptovaluták között. Óriási szerepük van a kereskedési folyamatokban, a likviditás fenntartásában és a hatékonyabb működésben. Mindemellett egyre több hagyományos pénzügyi szereplő hajlandó nyitni a stablecoinok felé, hiszen egyszerre kínálják a kriptovaluták előnyeit és a hagyományos pénzek biztonságát.

(Forrás: Reuters)

(Címlapkép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.