Szuperappot épít az Emma

Az eddig PFM applikációként ismert Emma jelentős változásokat jelentett be, hamarosan ugyanis új szolgáltatásokkal bővül a termékpaletta. Az újdonságok között megtalálhatók a részvényekkel való ingyenes kereskedés, a kriptovaluták, a P2P fizetések, a kedvező kamatozású megtakarítási számlák, valamint a hitelbesorolások. Az Emma ügyfelei eddig költségeik követésére és menedzselésére használhatták az appot.

A vállalat három éve indult, mostanra azonban több, mint 600 ezer ügyféllel rendelkezik az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, valamint Kanadában. Az applikáción keresztül eddig több, mint 100 milliárd fontnyi tranzakciós érték került kielemzésre, valamint az Emma felelős a brit open banking forgalom 10%-áért is.

Edoardo Moreni, az Emma CEO-ja a termékpaletta bővüléséről azt mondta: „Mindig is az volt a tervünk, hogy biztosítsuk a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést ügyfeleinknek. Izgatottak vagyunk, hogy szeptemberben bevezethetjük a jutalékoktól mentes kereskedést [a részvények mellett] a kriptovalutákkal és nyersanyagokkal is. A befektetési szolgáltatás csak egy lesz majd a számos új, teljességgel integrált funkció közül. Az ügyfeleinknek lehetősége lesz pénzt küldeni és befogadni barátaiktól, az appon belül megtekinthetik majd hitelbesorolásukat és a piacon egyedülálló kamatok mellett takaríthatnak meg.

A befektetési platformon elérhető lesz majd számos brit és amerikai vállalat részvénye, valamint több tőzsdén kereskedett befektetési alap is. Az ügyfeleknek 2021 végére lehetősége lesz befektetni kriptovalutákba és nyersanyagokba is. Moreni szerint a megtakarítási számla a kriptovaluták révén akár évente 5%-ot is hozhat. Az ügyfelek hitelbesorolása 2022 első felében válik majd elérhetővé az Emma applikációjában.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.