A CBA 600 új informatikust vesz fel

A Commonwealth Bank of Australia tervei szerint több, mint 600 mérnököt vesznek fel a következő területekre: szoftverek, rendszerek, adatok és tesztek.

A toborzási folyamat a közelmúlt egyik legnagyobb informatikai munkaerő-felvétele lesz majd a bank életében. Amellett, hogy naponta körülbelül két új mérnököt vesznek fel, a CBA egy új „megkülönböztetett mérnök” munkakört is létrehozott, a pozíciót betöltő munkavállalók pedig a digitális transzformációval kapcsolatos stratégiai tervezési folyamatra is jelentős hatással lesznek majd.

A Commonwealth Bank technológiai vezetője és a jeles mérnökök egyike, Brendan Hopper azt mondja, ha a bank továbbra is a saját kategóriáján belüli legjobb digitális ügyfélélményt akarja nyújtani, muszáj robusztus mérnöki hálózattal rendelkeznie.

„A technológia a világ minden szervezetében élen jár. A technológia már nem csupán része az üzletnek, hanem maga az üzlet. A változás üteme felgyorsul és mi elsők akarunk lenni. Ügyfeleink nem a többi bankkal, hanem a legjobb digitális élményekkel fognak összehasonlítani minket.”

“Mérnökhálózatunk segíti a bankot abban a törekvésben, hogy ne csak a bankszektor vezető digitális szereplője legyen, hanem olyan digitális élményeket nyújtsunk ügyfeleink számára, amellyel a globális riválisokkal is versenybe szállhatunk.”

Forrás: finextra

Budai Zsombor

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.