Feltételeket szabnak a bank munkavállalói

A brit neobank alkalmazottai közölték a vezetőséggel, hogy szakszervezetet terveznek alapítani, és arra kérik a céget, hogy ezt hivatalosan is ismerje el.

Növekvő problémák

Ahogy arról már egy korábbi cikkünkben is írtunk, novemberben tovább folytatódtak a tömeges leépítések világszerte, amely a fintech szektort sem kímélte. A technológiai iparban dolgozókat képviselő United Tech and Allied Workers szakszervezet a Siftednek elmondta, hogy a vezetőséggel kapcsolatba lépő alkalmazottak csatlakozni kívánnak a szervezethez. A szervezet a Communication Workers Union (CWU), a 190 ezer tagot számláló brit szakszervezet egyik ága, amely a postai és távközlési dolgozókat is képviseli. A lépés a gazdasági bizonytalanság növekedése és a dolgozókat sújtó növekvő költségek hátterében történik.

Az Egyesült Királyságban a munkáltatónak hivatalosan is el kell ismernie egy szakszervezetet, mielőtt a vezetőség konzultálna vele olyan dolgok kapcsán, mint például a bérezés és a végkielégítéssel kapcsolatos tárgyalások. A vállalatok dönthetnek úgy, hogy önkéntesen elismerik a szakszervezetet, vagy az ügyet döntőbizottság elé viszik, amely azonban a kötelező elismerés mellett dönt, ha a munkahely több mint 50%-a szakszervezeti tag. 

A Monzo reakciója

A hírekre reagálva a Monzo szóvivője a Siftednek elmondta, hogy

“A vállalat mindig gondoskodik az alkalmazottairól, és biztosítja, hogy az őket érintő kérdésekben hallatni tudják a hangjukat. A saját fórumainkon is mindig elkötelezettek vagyunk amellett, hogy támogassuk a munkavállalókat, és részt vegyünk velük abban, ami a legfontosabb számukra”.

A Monzo egyébként több mint 2500 embert foglalkoztat, többségüket az Egyesült Királyságban.

A hónap elején a neobank bejelentette, hogy a 40 ezer fontnál kevesebbet kereső alkalmazottaknak egyszeri 1000 fontot fizet. Úgy tudni, hogy a Monzo ügyfélszolgálati munkatársai idén átlagosan 10,97%-os béremelést kaptak. A vállalatnál még mindig van nemek közötti bérszakadék – a férfiak jelenleg 4,3 pennyvel többet keresnek minden egyes fontért, mint a nők. Ez azonban nagy előrelépés a Monzo 2017-es statisztikájához képest, amikor a férfiak 52 pennyvel többet kerestek, mint a nők. Az év elején a Monzo 90%-os bevételnövekedésről számolt be, ami segített csökkenteni a veszteséget 119 millió fontra az előző évi 130 millió fontról.

(Forrás: Sifted)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.