Szabadlábra helyezték, megszeghette a feltételeket a milliárdos

Az FTX alapítója, Sam Bankman-Fried (SBF) nagy mennyiségű kriptopénzt vett fel nem sokkal azután, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Jelentések szerint Bankman-Fried 684.000 dollárnyi kriptót utalt ki egy Seychelle-szigeteki tőzsdére, miközben házi őrizetben volt.

Egy decentralizált pénzügyi elemző (BowTiedIguana) december 29-én a Twitteren számolt be egy sor gyanús kripto tranzakcióról, amelyek állítólag Bankman-Friedhez kapcsolódnak. Ez arra enged következtetni, hogy a volt FTX vezérigazgató megszeghette a szabadlábra helyezési feltételeket. Megszabták ugyanis, hogy engedély nélkül nem indíthat olyan tranzakciót, amelynek értéke meghaladja az 1000 dollárt.

Az elemző szerint Bankman-Fried nyilvános címéről (0xD5758) december 28-án küldte el az összes fennmaradó ethert egy újonnan létrehozott címre (0x7386d). Azt is megjegyezte, hogy SBF még 2020 augusztusában vette át a címet, amely eredetileg a Sushiswap nevű decentralizált tőzsde létrehozójának, Chef Nominak a tulajdonában volt.

Néhány órán belül a 0x7386d azonosítójú tárcára összesen 367.000 dollár értékben kapott utalást 32 címről, amelyeket mind az Alameda Research (az FTX testvércége) tárcáiként azonosítottak. Emellett további 322.000 dollár pedig más tárcákból érkezett. Az elemző szerint minden pénz egy Seychelle-szigeteki központi kriptotőzsdére és a RenBridge kriptohídra került.

Mivel az Ethereum blokklánc egy megváltoztathatatlan nyilvános főkönyv, ez a láncban lévő bizonyíték örökre elérhető marad a hatóságok és a bíróság számára

– jelentette ki BowTiedIguana, majd az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) ügyvédeihez fordult, hogy vizsgálják ki az ügyet.

(Forrás: CoinTelegraph)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.