Adómentességet kapnak a kriptóval kereskedők külföldön

Az Egyesült Királyság vasárnaptól adómentességet vezet be a helyi brókereken keresztül kriptovalutát vásárló külföldi befektetők számára. A decemberben bejelentett adókedvezmény része Rishi Sunak miniszterelnök azon tervének, hogy az Egyesült Királyságot egy globális kriptoközponttá alakítsa.

“Az adómentesség fontos lépés a befektetők bevonzása szempontjából. A külföldi befektetők nem kerülnek az Egyesült Királyság adója alá pusztán azáltal, hogy brit székhelyű befektetési menedzsereket jelölnek ki.” – mondta a kormány adóügyi részlege, az HMRC a CoinDesknek küldött e-mailben.

Az Egyesült Királyság befektetési központként betöltött pozíciójára építve ezt az adómentességet kiterjesztettük a kriptoeszközökre is, hogy az ilyen pénzügyi eszközöket tartalmazó alapok se riadjanak el attól, hogy brit menedzsereket nevezzenek ki.

Az ország már rendelkezik egy adózási útmutatóval a rezidens kriptokereskedők számára. Júliusban a brit Adó- és Vámhivatal konzultációt tett közzé, hogy összegyűjtse a befektetők és szakemberek véleményét arról, hogyan kellene megadóztatni a kriptoszektort. Továbbá az Egyesült Királyság pénzügyminisztériuma is azt tervezi, hogy a következő hetekben konzultációt indít arról, hogyan lehetne szabályozni a kriptovalutákat.

(Forrás: CoinDesk)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.