Sok idő után itt az első óriás tőkebevonás

Április végén indítottuk el új, a tőkebevonásokkal foglalkozó rovatunkat, amelyben minden héten részletesen beszámolunk a három legnagyobb tőkeemelésről. Azóta a legnagyobb összeget a Bloom vonta be a maga 380 millió dollárjával. Most ennek közel kétszeresét mondhatja magáénak egy fintech. 

Az eheti nyertes az Acrisure, amely vállalatoknak nyújt biztosítási, ingatlan, kiberbiztonsági és vagyonkezelési szolgáltatásokat. A sokszínű termékpaletta erőteljesen támaszkodik olyan innovatív technológiákra, mint a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás. A szolgáltatások magas fokú személyre szabottságot tesznek lehetővé, így a vállalati ügyfelek igényeihez szabhatók. Az Acrisure önmagát globálisan vezető fintechnek és a jövő pénzügyi szolgáltatójának nevezi, amit alátámaszt legfrissebb tőkebevonási köre is.

A vállalat Series B köre ugyanis 725 millió dollárt hozott a konyhára. Ez az összeg önmagában is hatalmas, a fintech szektor történetében pedig a Series B körök versenyében az előkelő ötödik helyre pozicionálja a vállalatot. A michigani székhelyű fintechet egyébként még 2016-ban felvásárolta az ABRY Partners magántőke vállalat. 

Mostani első helyével az Acrisure gondoskodott róla, hogy hat hét után először végezzen amerikai fintech a tőkebevonási verseny élén. Az elmúlt időszakban rendre európai szereplők zártak a dobogó tetején, az öreg kontinens hegemóniáját csak egy ázsiai fintech törte meg az utolsó öt héten. Az amerikai fintech szektor dominanciájának fényében meglepő, hogy ennyi idő eltelhetett az USA sikere nélkül.

Európát azért nem kell félteni, az Acrisure mögött a német Trade Republic zárt a múlt héten. A fintech az európai lakosságnak teszi lehetővé az olyan vagyonkezelési termékek elérését, amelyek korábban csak az intézményi befektetőknek és a jómódú magánszemélyeknek voltak elérhetők. A kínálatban szerepelnek a részvények, az ETF-ek, a kriptovaluták és a különböző derivatív eszközök. A Trade Republic 233 millió dollárhoz jutott Series C tőkebevonási körében. 

Ezúttal sem maradunk ázsiai fintech nélkül, hiszen a dobogó alsó fokát elfoglaló Slice az indiai ökoszisztéma képviselője. A vállalat egy olyan pénzügyi platformmal rendelkezik, ahol a felhasználók befizethetik a számláikat, menedzselhetik a költségeiket és azonnali jutalmakat szerezhetnek költéseik után. A jelentős bankolatlan ügyfélkörrel rendelkező Slice nagy hangsúlyt fektetett az egyszerű fizetési funkciók kialakítására, ami eddig meghozta a várt sikert. A vállalat Series C köre 50 millió dolláros befektetéssel ért véget a napokban. 

Forrás: Crunchbase

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.