Holland-amerikai együttműködés a KKV-k támogatásáért

A világjárvány hatására az elmúlt években intenzív növekedést mutatott az európai e-kereskedelmi piac, a bevételek mértékét és a fogyasztók számát tekintve egyaránt. Ezért is döntött a kollaboráció mellett a Plaid open banking aggregátor és a Mollie fizetési szolgáltató. A két vállalat KKV-s kereskedőknek nyújt megoldásokat, amelyek segítségével megerősíthetik online tevékenységüket.

A Mollie ügyfelei hamarosan a Plaid technológiájának köszönhetően felgyorsíthatják az ügyfélazonosítást. Ezáltal kényelmesebb élményt nyújthatnak vásárlóiknak, ami csökkenti a lepattanási rátát és növeli az e-kereskedelmi értékesítést. Szintén a Plaid megoldásai teszik majd lehetővé a fizikai kereskedőknek saját webshopjuk megnyitását és az online fizetések egyszerű befogadását. 

“A pandémia hatására Európa és az egész világ intenzív pénzügyi digitalizáción ment keresztül, ami lehetőséget ad a vállalatoknak, hogy új módokon szolgálják ki vásárlóikat,” – fogalmazott Farid Sedjelmaci, a Plaid európai partnerségekért felelős vezetője. Hozzátette, hatalmas potenciál van a Plaid megoldásainak fizetési szolgáltatásokba való beágyazásában. Ezáltal több ezer kereskedő aknázhatja ki a nyílt bankolásban rejlő lehetőségeket, mindezt ráadásul gyorsan és olcsón. 

Az együttműködés keretein belül a Plaid open banking hálózatát beágyazzák a Mollie platformjára, így könnyen elérhetővé válnak az ügyfelek pénzügyi adatai. A KKV-k ezáltal gördülékenyen kezdhetik meg az online térben való ügyfélazonosítást, értékesítést és tranzaktálást. A kollaboráció először a Mollie brit ügyfeleit szolgálja majd ki, de idővel a francia és a német kliensek is élhetnek a vonzó lehetőséggel.

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.