A Revolut és Luno fintech bankok drámai növekedést tapasztalnak a Bitcoinba, valamint egyéb kriptovalutákba befektetni kivánó ügyfelek számában. Az igényt az elmúlt időszakban tapasztalt, a kriptovaluták árának példátlan, rekordszintű növekedése magyarázza. A jelenségből minden olyan online kereskedési platform jelentősen profitálhat, amely lehetőséget kínál a kriptovalutákkal való kereskedésre, így az eToro, izraeli szociális kereskedési platform is.

A Revolut vezetősége bejelentette, hogy az elmúlt hónapban összesen 300.000-rel nőtt a kriptovalutákba befektetni kívánó ügyfeleik száma. A Luno CEO-ja, Marcus Swanepoel a cég közleményében megjegyezte, „számos, előre gondolkodó fintech cég már az elmúlt két évben bevezette a kriptovaluták kínálatát az elérhető szolgáltatásaik közé”. 

A két cég által tapasztalt drámai keresletnövekedés elsősorban a Bitcoin árának precedens nélküli növekedésével magyarázható, a legismertebb kripto ára ugyanis egy hónap alatt 18 ezer dollárról 35-40 ezer dollárra emelkedett. A Revolut meg is erősíti ezt a hipotézist, új ügyfeleikből ugyanis százezren már 2021-ben regisztráltak a platformra. 

Forrás: Crowdfund Insider

Bátorfi Botond