A Stripe felmondta az online kártyaelfogadási szolgáltatást az Egyesült Államok leköszönő elnökének kampányoldalán. Döntésüket Trump, múlt héten Washingtonban történt erőszakos cselekményekben betöltött szerepével indokolták.

Ezzel a Stripe beáll azoknak a cégeknek a sorába, amelyek nyilvánosan elítélik a Capitoleum elleni támadást, és ezt egyértelműen összekötik Trumppal, így a volt elnökkel szemben konkrét intézkedést is hoznak.

A Stripe ezt a lépését a szervezeti és működési szabályzatára hivatkozva tette, miszerint Trump többszörösen is megsértette azt. 

A közös munkájukban korábban is előfordult már probléma, 2019 februárjában szövetségi nyomozás zajlott ellenük, mivel az ír központú cég biztosította a bankkártyás fizetések feldolgozását, és az így befolyt összegek bizonyos esetekben nyilvánosan kommunikált célok helyett Donald Trump beiktatási bizottságához vándoroltak.

Érdekes adalék, hogy a Stripe egyik fő befektetője az a Josh Kushner, aki a Thrive Capital tulajdonosa, és Trump vejének testvére is egyben.

Forrás: Finextra

Lónárt Dániel