Részvény ajándékozás a Tinkoffnál

Miután a Tinkoff Investments, a Tinkoff Bankot is jegyző TCS Group bróker üzletága bejelentette, hogy a hétvégékre is kiterjesztik a kereskedést ügyfeleik számára, a héten egy újabb hírrel is szolgáltak.

A Tinkoff Investments lett az első orosz bróker, amely online értékpapír ajándékozási szolgáltatást kínál ügyfeleinek. Az ajándékozás kifejezetten egyszerű, a kliensek a kiválasztott értékpapír oldaláról egy gombnyomással el tudják küldeni a kiválasztott mennyiséget bármelyik ismerősüknek, akik erről SMS-ben vagy az alkalmazásban értesülhetnek.

Csak olyan pénzügyi instrumentumok ajándékozhatók, melyek kereskedése nincsen az orosz nemzeti bank befektetői képesítéséhez kötve. Az átlagos befektetők számára ez a korlátozás feltehetően nem jelent nagy problémát, hiszen részvényeket, kötvényeket és ETF jegyeket is küldhetnek egymásnak.

A Tinkoff Investments befektetési szolgáltatásainak fejlesztési és promóciós vezetője, Dmitry Tarasov így nyilatkozott a bejelentés során: „Ahelyett, hogy olyan ajándékot adunk, amely lehet, hogy sosem kerül felhasználásra, ügyfeleink az eredetileg kigondolt ajándék gyártójának vagy bármely más cégnek a részvényét is elküldhetik szeretteiknek, ismerőseiknek. A tulajdonos ezután eldöntheti, hogy eladja a részvényt vagy bízik a cég növekedésében.”

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.