A mexikói fizetési startup, a Clip bejelentette legújabb 250 millió dolláros tőkebevonási körét, melyet a SoftBank Latin America Fund-ja vezetett a Viking Global Investors LP részvétele mellett. A fintech cég állítása szerint ez minden idők legnagyobb tőkeinjekciója, amit egy mexikói fizetési cég kapott, a vállalat értéke pedig ezzel közel 2 milliárd dollárra emelkedett.

A Clip alapítója és CEO-ja, Adolfo Babatz úgy fogalmazott, ez a befektetés lehetővé teszi majd a vállalat számára, hogy „továbbra is agresszívan növekedjen”. A 2012-ben alapított Clip mára egy digitális fizetési és kereskedelmi platformmal rendelkezik, amely Mexikóban, az Egyesült Államokban, valamint Argentínában is rendelkezik ügyfelekkel. A Clip befektetői között egyébként olyan patinás nevek találhatók meg többek között, mint a General Atlantic, a Ribbit Capital, a Goldman Sachs, vagy épp az Amex Ventures.

Ehhez a listához csatlakozott most az a SoftBank, amely kifejezetten aktív volt mostanában a befektetések terén. A múlt héten került bejelentésre a Klarna BNPL óriás SoftBank által vezetett 639 millió dolláros tőkebevonása, emellett májusban a banki technológiai startup Zetába is 250 millió dollárt fektetett a japán konglomerátum, amellyel a Zeta el is érte az unikornis státuszt. 

Marcelo Claure, a SoftBank Group International CEO-ja és a SoftBank Group COO-ja azt mondta: „A Clip pontosan az a fajta, a piacot felforgató vállalat, amilyenbe a SoftBank szeretne befektetni. A Clip a technológia és a mesterséges intelligencia segítségével értelmezi újra a pénzügyi szolgáltatási szektort az elengedhetetlen digitális megoldások kínálatával kereskedőknek és kisvállalatoknak egyaránt, mindezt ráadásul Mexikóban, amely gazdaság rendkívüli mértékben profitálhat a digitális fizetésekből.”

Forrás: Fintech Futures

Bátorfi Botond