Rákaptak a kriptóra az idősebbek

Egy felmérésből kiderült, hogy jelentősen megnőtt a különböző kriptoeszközöket használók száma az idősebb generációk körében.

„Félre kölykök, a boomerek veszik a kriptót” – írja a Mercuryo felmérésére hivatkozva az Altfi. A globális fizetési platform által készített kutatás adataiból kiderül, hogy az 55 évnél idősebb kriptofelhasználók aránya az év eleje óta mintegy kétharmadával (67 százalékkal) nőtt – annak ellenére, hogy az általános narratíva szerint elsősorban az Y és a Z generáció használja ezeket az eszközöket, azaz az 1981 után születettek.

A felmérésben részt vevő 65 évesnél idősebbek több mint negyede (27 százaléka) rendelkezett kriptóval, két-harmada pedig tervezi, hogy a jövőben vásárol majd ilyen eszközt. Összességében a válaszadók 59 százaléka szeretné, ha a kriptoeszközök bevezetése általánossá válna. A kutatásban egyébként 1500 brit és amerikai állampolgár vett részt.

„Egyeseket meglephet, hogy az 55 feletti kriptótulajdonosok aránya növekszik, különösen azokat, akik a fiatalok játékának tekintik a kriptopiacot”

– jelentett ki Petr Kozyakov, a Mercuryo vezérigazgatója.

Ami a szélesebb brit kriptopiacot illeti, a Mercuryo az év eleje óta 52 százalékos növekedést mért a tárcájuk felhasználóinak számában. Egy kripto compliance cég, a Chainalysis szerint az Egyesült Királyság Nyugat-Európában az első helyen áll a kriptotranzakciók tekintetében, míg a HMRC júliusi felmérése szerint minden tizedik brit felnőttnek volt vagy van kriptopénze.

Cikkében az Altfi arra is kitér, hogy a briteknél az elfogadás egyik fő hajtóereje „az egyre hangosabb kriptoreguláció iránti felhívás”. A Mercuryo vezérigazgatója szerint „egy hatékony szabályozási keret felszabadítaná a kriptoszektorban rejlő potenciált” és „nagyobb elfogadottságot” eredményezne.

Felgyorsult a szabályozás a briteknél

Az elmúlt időszak jelentős eredményeket hozott az Egyesült Királyság kriptoszabályozási kereteinek bővítése:

  • a múlt hónapban a brit pénzügyminisztérium bemutatta a stabilcoinok szabályozására vonatkozó terveket: a stabilcoinok a szabályozó hatóságok hatáskörébe kerülnének;
  • a múlt héten pedig a Crypto and Digital Assets All Party Parliamentary Group (APPG) bejelentette, hogy vizsgálatot indít az Egyesült Királyság kriptoszektorában.

(Forrás: Altfi)

(Borítókép: Andrea Piacquadio / Pexels)

K. G.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.