Pénzügyi szuperapp törekvések a Walmarttól

A Walmart, a világ legnagyobb kiskereskedelmi vállalata, amely korábban már magáénak tudhatta a legnagyobb árbevételt termelő, valamint a legnagyobb foglalkoztatottsággal rendelkező privátszférában tevékenykedő cég címét. Az utóbbi időben vállalati stratégiájukban kiemelt szerepet kapott a fintech, amit most két felvásárlás bizonyít.

Pontosabban a Hazel, a Walmart és a Ribbit Capital közös vállalkozása olvaszt magába két fintech startupot, az Even Responsible Finance-t és a ONE Finance-t. A tavaly januárban alapított egység a Walmart erőforrásait ötvözi a Ribbit Capital fintech szektorban szerzett befektetői tapasztalatával, hogy a közeljövőben egy vezető pénzügyi szuperappot tudjanak piacra dobni.

Az Even Responsible Finance egy megkeresett jövedelemre szakosodott fintech, amely lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy alkalmazottjaik időarányos, elvégzett munkájuk alapján kapják meg fizetésüket, nem pedig csak a hónap végén. A One Finance egy neobanki irányt képvisel, szolgáltatásai során a fintech az alacsony költségekkel járó pénzkezelésre helyezi a hangsúlyt.

A Hazel várhatóan minden fintech megoldást kiszervez egy különálló alkalmazásba, a ONE-ba. A ONE menedzsmentjét a Goldman Sachs neobankjának, a Marcusnak a volt vezetőire bízták, továbbá 200 alkalmazottat és 250 millió dollárnyi készpénzt bocsátanak rendelkezésükre, hogy megfelelően ki tudják használni a feltárt növekedési lehetőségeket. A jövőben a ONE pénzügyi szuperapp a Walmart fizikai és digitális csatornáiba is bekerülne, ezáltal pedig 1,6 millió alkalmazottat és heti szinten több, mint 100 millió vásárlót érhetne el.

Forrás: PYMNTS

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.