Open banking alkalmazást dob piacra egy brit bank

Elindult az open banking technológiára építő Revenu alkalmazás Nagy-Britanniában. Az applikáció létrejötte újabb bizonyíték a fintechek és hagyományos pénzügyi szereplők közötti hatékony együttműködésre.

A Revenu a BankiFi, egy manchesteri fintech fejlesztése. Az alkalmazást a TSB Bank rendelte meg tőlük egy exkluzív megállapodás keretein belül. A hír egy kevésbé ismert, de gyakori együttműködési formára világít rá, amelyben egy bank teljes mértékben egy fintechre bízza saját szolgáltatásának létrehozását.

Maga az alkalmazás a fizetési kérelmek kezelését könnyíti meg a TSB Bank vállalati ügyfelei számára. Az open banking infrastruktúra SMS-ben, WhatsAppon, e-mailben és QR-kódon keresztül kiküldött kérelmek rendezésében nyújt segítséget. Az alkalmazást használó vállalkozások egy központi felületen, gyorsan és biztonságosan képesek kezelni a kiállított számláik utáni fizetéseket.

A TSB Bank részéről remélik, hogy nagy mértékben tudnak segíteni az utóbbi időben sok kihívással küzdő vállalati ügyfeleiknek. Az SBC, egy kisvállalkozásokat képviselő állami szerv is üdvözölte a megoldás érkezését. Állításaik szerint a kisvállalkozások akár heti egy napot is eltölthetnek kiállított számláik kifizettetésével. Remélhetőleg a Revenu beváltja a hozzá fűzött várakozásokat és a pénzforgalom-kezelés egyik kiemelkedő megoldásává növi ki magát.

Forrás: AltFi, Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.