Open banking alapú fizetés a Samsungnál

A technológiai óriásvállalat fintech törekvései kapcsán vannak folyamatosan visszatérő nevek: Amazon, Apple, Meta és még többen. A Samsung viszont nem hallat magáról túl gyakran. Általában legfőbb pénzügyi termékük, a Samsung Pay szokott hírekkel szolgálni. Most viszont egy új együttműködéssel törik meg a csendet.

A Samsung a Moneyhubbal állt össze egy open banking alapú fizetési megoldás erejéig. A Samsung önkiszolgáló termináljainál fogja felhasználni a fintech vállalat open banking fizetési megoldásait. A terminálokat legfőképp gyorséttermek, kisboltok, stadionokban tartott rendezvények és egyéb vendéglátással foglalkozó helyszínek használják.

A terminál minden vásárlás után generál egy QR-kódot. Azt beolvasva választhatnak több fizetési módszer közül a vásárlók. A Moneyhub open banking megoldása lehetővé teszi, hogy a vásárlók bankkártyaadataik megadása nélkül tudjanak azonnal fizetni. Bankszámlájukról közvetlenül utalhatnak a kereskedőnek, aki rögtön meg is kapja a pénzt.

A fizetési megoldás jelentős előnyökhöz vezethet a kereskedők számára. A debit- és hitelkártyákhoz tartozó tranzakciók díjak adott esetben 5 százalékát is kitehetik a kereskedők bevételeinek. Ezzel szemben az open banking fizetési díjak jellemzően kevesebb, mint 1 százalékot tesznek ki. A költséghatékonyságon túl továbbá az önkiszolgáló terminálok használata emberi erőforrásokat is képes felszabadítani, könnyen megfogható előnyökkel párosítva a digitalizációs törekvéseket.

„A Moneyhubbal kötött együttműködésünk által továbbra is innovatív megoldásokkal segítjük ügyfeleinket a gyorsan változó üzleti környezetben való navigációban. Azzal, hogy az open banking megoldást integráljuk önkiszolgáló terminál felületünkbe, ügyfeleinket magasabb fokú nyereségességhez segítjük, hatékony és skálázható megoldásokon keresztül, melyek mérettől függetlenül minden vállalkozás számára elérhetők.” – nyilatkozott Damon Crowhurst, a Samsung kijelző részlegének vezetője.

Forrás: Finovate

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.