NFT technológiákról szóló cikk nyerte az áprilisi Felelős Fintech Díjat

A Fintechzone írása nyerte a Felelős Fintech Tartalmakért pályázat áprilisi fordulóját. A győztes cikk az NFT technológiát járta körül részletesen.

Németh Mónika az első magyar képzőművészeti NFT megalkotójával, Weiler Péterrel készített exkluzív interjúja nyerte az áprilisi Felelős Fintech Díjat. A cikk a web3 technológiában rejlő lehetőségekről, az NFT további felhasználási területeiről és a metaverzumról szól.

Az első magyar képzőművészeti NFT egyébként a „Bitcoin bánya az Alföldön” című kép volt: az NFT token és a 80×80 cm vászonra nyomtatott kép egyben 1 ethereumba került – ez az interjú publikálásakor, április 8-án még több mint 1 millió forintot ért, azonban a kriptodevizák árfolyamának beszakadása miatt ma 1 ethereum már „csak” alig több mint 400 ezer forintot ér a Coinmarketcap adatai szerint.

A zsűri értékelése szerint az írás jól bemutat és összefoglal mindent, amit az NFT-kről tudni kell, példákon keresztül. „Nagyon jó interjú, persze kiváló a riportalany is, de a szerkesztés, az írás is jó, elgondolkodtató. Picit elkésett az időzítéssel, mert az NFT most pont túl van a hype-on, mégis nagyon jó volt olvasni. Az NFT magyarázata tökéletes, de érdemes lett volna a metaverzum magyarázatára is kitérni” – áll a zsűri értékelésében.

A Felelős Fintech Tartalmakért pályázat küldetése a fintech témákkal kapcsolatos hiteles tájékoztatás és ismeretterjesztés támogatása. A pályázat segítségével publicitást kapnak azok az anyagok, amelyek közérthetően segítenek eligazodni a fintech világában.

Korábban a Fintech.hu írásai is szép eredményeket értek el a pályázaton, hiszen több írásunk is bekerült a jelöltek közé, a márciusi díjat pedig Qayum Dániel interjúja nyerte, amelyet Európa első blockchain alapú pénzintézetével, a BENKER csapatával készített. A „Magyar megoldás az Ethereum problémájára” című anyagban a BENKER világelső blockchain megoldásáról beszélgettünk, amely képes hidat képezni a nyílt blockchain világ, valamint a szabályozott pénzügyi szektor között.

K. G.

(Borítókép: Felelosfintech.hu)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.