NFT együttműködéseket jelentett be a Mastercard

Tavaly sokan csak kapkodtuk a fejünket: digitális képek több száz ezer és több millió dollárokért váltottak gazdát. A szóban forgó NFT-világ most is jelentős részét képezi a kriptovaluta ökoszisztémának. A Mastercard legújabb bejelentése tovább segíti a blockchain megoldás térnyerését.

A Mastercard több NFT piactérrel is leszerződött, így bankkártyáival újabb platformokon lehet NFT-t vásárolni. Az Immutable X, a Candy Digital, ’The Sandbox’, a Mintable, a Spring, a Nifty Gateway, valamint a MoonPay is a kártyatársaság partnereinek táborát erősíti már.

Az NFT-vásárlásnak jellemzően van egy technikai belépési küszöbe. A tokeneket ugyanis több szolgáltatónál csak kriptovalutáért lehet megvásárolni. A Mastercard által biztosított bankkártyás fizetés azonban azok előtt is megnyitja a kaput, akik eddig nem akartak vagy nem mertek kriptovalutákkal fizetni az NFT piactereken.

A szolgáltatást valós ügyféligény alapján vezeti be a Mastercard. A vállalat egy felmérés során 45 ezer ember hozzáállását mérte fel 40 országban az NFT-k felé. A megkérdezettek 45 százaléka vásárolt már NFT-t vagy erősen fontolgatja a lépést. Az emberek fele a rugalmasabb fizetési lehetőségeket hiányolja: például a mindennapi vásárlások kriptovalutás kifizetését vagy a bankkártyás NFT-vásárlást.

A háttérben meghúzódó fizetési megoldások már élesben is bevetésre kerültek. A Mastercard korábban már megállapodott a Coinbase-szel is egy bankkártyás NFT-vásárlási szolgáltatásról. A kriptotőzsde idén elindított NFT piacterén vezette be a bankkártyás fizetés lehetőségét, tovább erősítve könnyen elérhető megítélését.

A Mastercard egyre nagyobb hangsúlyt helyez a virtuális kezdeményezésekre. A vállalat áprilisban 15 védjegykérelmet nyújtott be, amelyek mind NFT megoldásokhoz és metaverzumokhoz kapcsolódtak. A lépés egy hosszú távú terv része, amely a fizetési hálózat és a márka jelenlétét alapozza meg a virtuális világban.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.