Nemzetközi hódító útra indul a Jeeves

Végbement a Jeeves Series C tőkebevonási fordulója, melyben a vállalat 180 millió dollár friss tőkéhez jutott. A kört a Tencent vezette. A vállalat értéke ezzel 2,1 milliárd dollárra nőtt, ami több mint négyszerese a legutóbbi – 2021 augusztusi – tőkeemelés idején elért 500 millió dolláros mutatónak. 

A Jeeves átfogó vállalati költségkártyákat és költségmenedzsment megoldásokat kínál globális startupoknak. Az ügyfelek bankközi, valamint nemzetközi utalásokat kivitelezhetnek a vállalati hitelkártyák segítségével. Azon ügyfelek, akik a Jeeves Banking-as-a-Service infrastruktúráját használják 30 napos hitelt érhetnek el és gyors nemzetközi utalásokat végezhetnek.

A 2020-as alapítású amerikai vállalat mostanra Mexikóvárosban, Londonban, Torontóban és Sao Paulóban is rendelkezik irodával. A friss tőkéből a Jeeves folytatja a terjeszkedést és felskálázza a latin-amerikai, kanadai és európai tevékenységét. A forrásokból jut majd új munkavállalók felvételére, valamint az ügyfélakvizíció felgyorsítására is. A nyilvános indulás óta eltelt tizenegy hónapban a Jeeves átlépte az egymilliárd dolláros bruttó tranzakciós volument. A dinamikus növekedést most földrajzi terjeszkedéssel folytatná a fintech. 

A Jeeves jelenleg három kontinens huszonnégy országában szolgál ki vállalatokat. Az ügyfélkör számos gyorsan növekvő startupot, e-kereskedelmi vállalatot és KKV-t tartalmaz, akik saját szegmensükben jelentős sikereket értek el az elmúlt időben. A vállalat célja, hogy három éven belül több mint negyven országban vesse meg a lábát. 

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.