Működik a fiataloknak való hitelezés

Nem áll meg az élet a fintech szektorban, a múlt héten is szép számban mentek végbe befektetések a világ különböző pontjain. A legnagyobb összeget egy indiai vállalat kapta, de belga és amerikai fintech is feltűnik a dobogón.

A hét befektetését a KreditBee kapta, egész pontosan 80 millió dollárral (kb. 31 milliárd forint) gazdagodott az indiai fintech. A vállalat a munkahellyel rendelkező, vagy szabadúszóként tevékenykedő fiatal lakosságot veszi célba hiteleivel. A szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy a hitelek online igényelhetők és kifejezetten kevés dokumentációra van szükség a folyamat végrehajtásához. Az igényléstől a folyósításig a teljes procedúra 15 perc alatt megy végbe, ami sokkal gyorsabb, mint a hagyományos bankoknál tapasztalt időmennyiség. A hitelezés ilyen innovatív megközelítése pedig sokaknak szimpatikus alternatívát jelent.

Sokaknak segít az alternatív hitelezés

A KreditBee szépen halad a céljaival, a befektetők mostani döntése is azt jelzi, hogy sikeresnek mondható a vállalat hitelezési tevékenysége. Indiában rengeteg a bankolatlan lakos, főleg a fiatalok tapasztalnak nehézséget a hitelek elérésekor. Ők ráadásul nagy eséllyel találják fontosnak a fintech által kínált digitális élményeket és gyorsaságot. Ennek fényében kijelenthető, hogy minden adott a növekedéshez a KreditBee számára. 

Belgium is megjelent a toplistán

Nem sokkal maradt le a “győzelemről” a Keyrock, 72 millió dollárt vont be befektetőitől a vállalat. Belgium egyik legnagyobb fintech cége a digitális eszközök piacán tevékenykedik. A Keyrock legfontosabb tevékenysége, hogy algoritmikus technológiájának segítségével biztosítja a digitális eszközök piacának likviditását, ezáltal hozzájárul a terület biztonságos fejlődéséhez. 

Végül 45 millió dolláros tőkebevonásával a Greenwood Bank is felkerül a képzeletbeli dobogóra. Az atlantai digitális bankot több helyi híresség alapította, köztük a Killer Mike néven ismert rapper a Run The Jewel formációból. A nagynevű üzlettársak feltett szándéka, hogy saját digitális bankjuk elindításával csökkentsék az etnikumok közötti vagyoni különbségeket az Egyesült Államokban. A Greenwood történetéről és egyedi szolgáltatásairól részletesebben írtunk ebben a cikkben.

(Forrás: Crunchbase)

(Borító: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.