Megérkezett a spanyol piacra a Square

Megérkezett Spanyolországba a Square, a szoftverek, fizetési szolgáltatások és hardver megoldások kínálatára szakosodott fintech óriás. A január végi teljes debütálást egy sikeres tesztidőszak előzte meg, a jelek szerint tehát kellő igény mutatkozott a vállalat megoldásai iránt. A Square célcsoportját a teljes vállalati szegmens jelenti, ideértve a mikrovállalkozásoktól kezdve a nagyvállalatokig mindenkit. 

A spanyol vállalkozók, szabadúszók és vállalatok néhány napja már igénye is vehetik a Square ökoszisztémájához tartozó szolgáltatásokat. Az ügyfelek rendelkezésére állnak többek között a vállalat POS termináljai, virtuális termináljai, online fizetési szolgáltatásai, számlázási megoldásai, valamint a pénzügyi adminisztrációt és költségmenedzsmentet segítő funkciói. Az átfogó termékpaletta nem rendelkezik olyan riválissal az országban, amely a vállalati tevékenységek ilyen széles körét fedi le. 

“Nagyon örülünk, hogy elhozhatjuk Spanyolországba a Square megoldásait és integrált szoftver, hardver és adatelemző megoldásainkon keresztül segíthetjük a kereskedőket üzleti ügyeik intézésében és mindeközben a kártyás fizetések befogadását is egyszerűvé tehetjük nekik,” – nyilatkozta Alyssa Henry, a Square ügyvezető igazgatóhelyettese. Hozzátette, “típustól és mérettől függetlenül minden spanyol vállalat igénybe veheti termékeink és szolgáltatásaink körét a növekedés, alkalmazkodás és vállalatvezetés során.”

“Egy gyors gazdasági fellendüléshez a KKV-knak és a fintech szektornak szorosan együtt kell működniük. A KKV-knak a piac sebességével párhuzamosan kell fejlődniük, amit a fintechek segítségével gyorsan, egyszerűen és kényelmesen tehetnek meg. A fintechek által nyújtott technológiák innovatív megoldásokkal látják el őket a fizetések kezelése terén, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek a növekedésükhöz. A Square egy virágzó piacra talál majd Spanyolországban,” – nyilatkozta Xiana Méndez, a spanyol kereskedelmi minisztérium államtitkára.

A cikk a Simplon Marketplace Kft. közreműködésével, a Spanish-Hungarian Fintech Bridge spanyol-magyar együttműködési program támogatásával jelent meg. A programot a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatja.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.