Fizetési terminálokká válhatnak az iPhone-ok

A Bloomberg értesülései szerint az Apple egy olyan frissítésen dolgozik, mellyel egyes iPhone készülékek képesek lehetnek fizetéseket fogadni, helyettesítve a fizetési terminálokat. A lépéssel a technológiai óriás betör a személyes fizetési piacra és ezáltal olyan szereplőkkel veszi fel a versenyt, mint például a Block (korábbi nevén Square).

A SoftPOS megoldáson vélhetően már 2020 óta dolgoznak az Apple-nél, ugyanis abban az évben vásároltak fel 100 millió dollárért egy fizetésekre szakosodott vállalkozást, a kanadai Mobeewave-et. A startup NFC chipekkel ellátott telefonokat ruházott fel fizetés fogadási képességekkel, külön terminálok nélkül és úgy tűnik ezt a technológiát tudják átültetni most az Apple okostelefonjaiba.

Várhatóan az elkövetkező hónapokban érkezhet meg a frissítés, ami elhozza a fizetési funkciót. Az iOS 15.4 frissítés béta verzióját a közeljövőben teszik elérhetővé, a végső kiadás pedig a tavasz során jöhet el. Amennyiben a Bloomberg forrásai megbízhatók, úgy kimondható, hogy az Apple lassan és óvatosan, de megkezdte terjeszkedését a fizetések területén. Az Apple Pay például kezd már Magyarországon is egy igazán elterjedt fizetési módszerré válni. A megoldást SoftPOS fizetéssel kiegészítve tovább növelhetik piaci jelenlétüket, ugyanis betörhetnek a mikro-, vagy akár kis- és középvállalkozások területére és nemcsak fizetést, hanem fizetés fogadást is kínálhatnak. Ezen megoldások mellett pedig 2021 nyarán bevezették az Apple Pay Later BNPL szolgáltatást is, mely egyelőre csak saját termékeikre elérhető, de könnyen elképzelhető, hogy tovább terjeszkednek majd vele.

Forrás: Bloomberg

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.