A Chime amerikai digitális bank újabb tőbevonási kört bonyolított le, melynek keretében 8 kockázatitőke társaságtól összesen 485 millió dollárt szerzett. Az F sorozatú részvénykibocsátás után a cég értéke 14,5 milliárd dollár, ami több mint kétszerese a mindössze 9 hónappal ezelőtti, tavaly decemberben zárult előző körös értékeltséghez képest.

Érdekes, hogy Európában nem a neobankok lettek a COVID járvány egyértelmű győztesei, sőt több esetben inkább bukdácsoláshoz, leépítésekhez és elbocsátási hullámhoz vezetett a világjárvány kirobbanása. Ezzel szemben minden jel arra mutat, hogy Amerikában komoly tempóban menetelnek előre a digitális banki területen mozgó fintechek, gondolhatunk itt akár a dél-amerikai sikerekre, de tökéletes eset a Chime brutális növekedése is. A cég saját elmondása szerint százezrével nyitja havi szinten az új számlákat, melyhez nyereséges működés társul.

A Chime 2013-ban látta meg a napvilágot, a kezdetektől online nyitható számlát szolgáltat, melyhez bankkártyát, és célhoz kötött megtakarítási lehetőséget biztosít. A fenti növekedés, a nyereséges működés és a közel félmilliárd dolláros tőkebevonás nyomán Says Britt úgy látja, hogy az általa vezetett fintech unikornis egy éven belül érett lesz a tőzsdei bevezetésre.

Forrás: Fintextra

Suppan Márton