Már befektetési portfólióból is ki lehet fizetni egy vásárlást

Egy új szolgáltatással ötvözi a vagyonkezelést és a fizetést három fintech vállalat. Mostantól tőzsdén jegyzett befektetési alapokba tett pénzükkel is fizethetnek a UnitPlus ügyfelei, az Aion Bank és a Vodeno támogatásával. A közlemény szerint a megoldás teljesen egyedülálló a világon.

A UnitPlus igyekszik arra ösztönözni ügyfeleit, hogy pénzüket tőzsdén jegyzett befektetési alapokban tartsák, a potenciálisan generált hozammal védekezve az infláció ellen. Egyesek azonban nem szeretnék lekötni pénzüket, mivel könnyen szükségük lehet arra a mindennapi kiadásaik fedezésére. Az újonnan bejelentett fizetési megoldás ezt a problémát oldja fel.

Érdekes, hogy a közlemény szerint ez egy világelső megoldás a maga nemében. A legnagyobb kriptotőzsdéknél már bevett szokás, hogy az ügyfelek kriptovaluta-befektetéseik egyenlegéből fizethetnek bankkártyákkal. Igaz, a kriptoszektornak szüksége volt arra, hogy egy minél szélesebb ügyfélkör számára is hasznos funkciót adjanak a kriptovalutáknak, ami ebben az esetben a fizetés volt.

A befektetésekből történő fizetésben valódi potenciál rejlik. A pénzügyi rugalmasság érezhetően felértékelődött az utóbbi időben. Az emberek szeretnék a lehető legjobban megőrizni pénzük értékét a legkevesebb elkötelezettséggel. A UnitPlus megoldása példát mutathat a fintech szektor összes szereplőjének arról, hogy milyen mértékű termékek közötti átjárást kell biztosítaniuk ügyfeleiknek.

Persze sok kérdés felmerülhet egy hasonló termék létrehozása során, a fejlesztés mellett főleg az árazás, adózás és jogi megfelelés szempontjából. Azonban egy olyan területen, ahol számos startup jutalékmentes kereskedést biztosít és többféle adózási folyamatot automatizál, a befektetések és megtakarítások könnyű és költséghatékony likvidálásának is megoldhatónak kell lennie.

Forrás: Fintech Futures

Qayum Dániel

Borító: UnitPlus

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.