Már a 6 éves gyerekeknek is lehet bankszámlájuk Magyarországon

Kisiskolás kortól bevezethetik a szülők gyermeküket a pénzügyek világába a Gránit Bank új mobilapplikációjával, a Gránit Family-vel. A bank közlése szerint a gyermekek takarékoskodhatnak az appban a saját maguk által meghatározott célra, míg a szülők a zsebpénz növeléséért cserébe különböző feladatokat is kitűzhetnek.

A Gránit Bank applikációja már 6 éves kortól használható, és olyan teljes értékű Junior bankszámla kapcsolódik hozzá, amelyet a gyermek a szülővel közösen otthonról is megnyithat online. A bank közleménye szerint a hasonló fizetős fintech megoldásokkal ellentétben a Family app díjmentes. Nincs számlavezetési díja a hozzá kapcsolódó bankszámlának és a bankkártyának sem. Ráadásul az applikációban a gyermekek – év végéig tartó akcióban – évi 5 százalékos látra szóló kamattal takarékoskodhatnak.

„Jellemzően iskolakezdéskor megkapják első mobiljukat a kicsik szüleiktől, miközben ettől a kortól a zsebpénz kezelése is általánossá válik, adódott tehát, hogy egy innovatív mobilapplikációval segítsük a legkisebbek pénzügyi tudatosságra nevelését”

– idézi a közlemény Hegedüs Évát, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatóját.
A Gránit Bank mobilapplikációja
Forrás: Gránit Bank

A gyermekek a bankkártyát digitalizálhatják az applikációban az érintéses mobilfizetéshez. A biztonságot szolgálja, hogy a szülők saját mobilbanki appjukban figyelemmel kísérhetik a gyermekek költéseit. Ha szükséges, zárolhatják és fel is oldhatják a gyermek kártyáját, és azonnal módosíthatják annak limitjeit is. A szülők és a gyermekek egymás közötti utalásai egy kattintással megvalósulnak, azonnaliak és díjmentesek, amennyiben az elutalt összeg nem haladja meg a 20 ezer forintot. Az alkalmazás iOS verziója már elérhető az App Store-ban, az Android verzió néhány nap múlva lesz letölthető – olvasható a bank közleményében.

Az innovatív megoldások nem állnak távol a Gránit Banktól

A bank célja, hogy a legmodernebb online banki megoldásokat és digitális pénzügyi szolgáltatásokat kínálja ügyfeleinek. Egy sor újdonságot jelentettek már be az elmúlt években. Például – ahogy arról a Fintech.hu is beszámolt – hazánkban elsőként, a világon pedig az elsők között kínálja ügyfeleinek mobilbankján keresztül a Mastercard Carbon Calculator névre hallgató karbonkövetési megoldást. Erről korábban Hankiss Lászlót, a bank stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettesét kérdezte Bátorfi Botond, a Peak tanácsadója a Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek című rádióműsorban.

1 hozzászólás
  1. Tancsa János mondja

    Gyalázatos kezdeményezésnek tartom.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.