Már 10 000 vállalkozás mindennapjait segíti a Budapest Pénzügyi Asszisztens

Budapest, 2021. május 17. – Átlépte a 10 000. regisztrálót a Budapest Pénzügyi Asszisztens, a Budapest Bank csoport egy online számlázóprogram és egy internetbank előnyeit egyesítő alkalmazása. A kisvállalkozások alig egy év alatt 44 000 db számlát állítottak ki csaknem 15 milliárd forint értékben a program használatával, amellyel nem csak időt, hanem pénzt is megtakarítottak: több mint 30 millió forinttal került kevesebbe így az adminisztrációjuk. Mióta teljes funkcionalitásában működik a szolgáltatás, a cégvezetők több mint 1 300 db tranzakciót indítottak 350 millió forint értékben.

Tavaly júniusban indult el a Budapest Pénzügyi Asszisztens (BUPA), amellyel a Budapest Bank a bankszektorban az elsők között nyújt online számlázási szolgáltatást a kisvállalatok számára. A szolgáltatás az első olyan nyílt bankolásra épülő pénzügyi asszisztens a piacon, amellyel – a bankszámlával összekötve – lehetővé válik, hogy egy beérkező számla kiegyenlítéséhez ne legyen szükség az adatok másolására, hanem a tranzakciók ugyanezen a felületen azonnal elindíthatók legyenek. A 10 000 regisztrált cégvezető ki is használta a funkciót: eddig több mint 1 300 tranzakciót indítottak a programmal 350 millió forint összegben, és közel 6 000 bejövő számlát kezeltek, összesen 1,4 milliárd forint értékben.

A számlákat a program automatikusan elküldi az adóhatóságnak és a könyvelőnek, így a Budapest Pénzügyi Asszisztenssel időt és költségeket takarítanak meg a vállalkozók, minden egyes online kiállított számlával 700 forintot spórolnak cégüknek. A felhasználók nemcsak számlázóként, hanem valódi pénzügyi asszisztensként tekintenek a programra: az ügyfelek 70%-a össze is kapcsolta a Budapest Banknál vezetett vállalkozói számlájával, és aktívan használja kiállított számlái státuszának nyomon követésére, valamint a bejövő számlák kifizetésére.

„A Budapest Banknál kiemelten foglalkozunk a kkv szektorral, folyamatosan monitorozzuk igényeiket, és fejlesztéseinket ennek megfelelően hajtjuk végre. Hiszünk benne, hogy versenyképességük záloga a digitális megoldások minél szélesebb körű alkalmazása, mégis azt tapasztaljuk, hogy sokan még mindig papíralapon számláznak. Annak érdekében, hogy még többen használhassák a szolgáltatást, különböző mobileszközökre is optimalizáljuk a felületet, valamint hamarosan már nem csak Budapest Bank ügyfelek élvezhetik majd a számlaösszekapcsolás előnyeit” – mondta Szenttamási Norbert a Budapest Pénzügyi Asszisztens termékfejlesztési és pénzforgalmi vezetője.

Forrás: Sajtóközlemény

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.