Magyar insurtech szállít blockchain megoldást az Allianznak

Együttműködést jelentett be az Allianz Hungária és az Insurwiz. A biztosító a magyar insurtech blockchain megoldását fogja felhasználni arra, hogy automatizálja kárrendezési folyamatait egyes termékeinél. A szolgáltatásokat jelentősen gyorsabbá, költséghatékonyabbá és átláthatóbbá teszi a kooperáció.

Az Insurwiz technológiáját az Útitárs, Téli Sportok és Extrém sportok biztosítások Arany és Platina csomagjainál fogja felhasználni az Allianz Hungária. A parametrikus biztosítási megoldások adott feltételek teljesülése esetén automatikusan megkezdik a kárrendezési folyamatot. A blockchain az okosszerződések révén jön a képbe. Az okosszerződések ugyanis a blockchainen végigvezethető módon teljesítik automatikusan a parancsokat a biztosítás feltételeinket teljesülésével.

„A saját, ethereumalapú blokkláncon futtatott okosszerződések összeköttetésben állnak külső adatforrásokkal, melyek alapján egyértelműen eldönthető, hogy az adott feltételek teljesülnek-e, a légi járat késett vagy törölték. Amennyiben egy járattal incidens történik, az okosszerződésben foglalt kötelezettségek alapján elindul a kárkifizetés az ügyfél felé, és ez nem igényel manuális beavatkozást sem az ő, sem az Allianz részéről, ráadásul mindez biztonságosan történik” – nyilatkozott a háttérfolyamatokról Ferenczi Ádám, az Insurwiz alapító-vezérigazgatója.

A témakör iránt érdeklődőknek rádióműsoraink több adását is tudjuk ajánlani. Ferenczi Ádámmal még áprilisban beszéltünk a biztosítási szektorban történő innovációról a Fintech Világa rádióműsorban. A Blockchain Percekben pedig korábban az Ethereum okosszerződéseinek világát jártuk körbe Szegő Dániel blockchain fejlesztővel és tanácsadóval.

Forrás: Allianz

Qayum Dániel

Borító: Airport transfer photo created by senivpetro – www.freepik.com

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.