A legfontosabb trendeket sorakoztatta fel a Portfolio Financial IT konferenciája

Tizedik alkalommal rendezte meg a Portfolio Financial IT konferenciáját a patinás Marriott Hotelben. Az esemény résztvevői számára a szervezők magas színvonalú szakmai beszélgetéseknek és előadásoknak biztosítottak teret és lehetőséget május 31-én.

A Financial IT meghívotti és előadói köre leginkább a bankszektor döntéshozói, tanácsadói, IT vezetői voltak. Az egész napos rendezvényen a legaktuálisabb fintech, technológiai és digitális transzformációs trendeket vitatták meg a résztvevők.

Jubileumi, 10. alkalommal nyitotta meg kapuit a Portfolio Financial IT konferencia 2022-ben. Az esemény fő célja, hogy a bank szektor képviselői, fintech szakértők és startupperek szakmai előadásokon és izgalmas kerekasztal beszélgetéseken keresztül tájékozódjanak a hazai és nemzetközi fintech és digitális transzformációs trendekről.

A konferencia szekcióit az alábbi témakörök határozták meg; digital banking, ESG, fenntartható bankolás, AI és felhő banki trendek, adatvezérelt működés a pénzintézeteknél, payment újdonságok, digitális marketing, és a hazai fintech szektor helyzete.

Bán Zoltán a Net Média Zrt. (Portfolio csoport) vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket, majd a konferencia első szekciójának vezető előadói a(z) Ukrainian Association of FinTech and Innovation Companies, McKinsey & Company, és a K&H Csoport képviselői voltak.

A Digital Banking – Nemzetközi és digitális verseny a bankok között szekció egy izgalmas, jó hangulatú panelbeszélgetéssel zárult, aminek keretében a bankszektor vezető képviselői a pénzintézeti informatikai fejlesztések kihívásairól, a szakemberhiányról és az aktuális különadó hatásairól osztották meg álláspontjaikat.

Az első kávészünetet követően a közönség szimultán két szekció közül választhatott. Az érdeklődők a globális trendek, újszerű technológiák mellett a pénzintézeti adatvagyon-monetizációról is részletesen tájékozódhattak.

Az Innovatív technológiák az üzlet szolgálatában elnevezésű kerekasztal beszélgetés résztvevőit Kórász Tamás (KPMG) a legizgalmasabb digitalizációs fejlesztésekről, a neobankokról és az személyre szabottabb ügyfélélmény kiszolgálásáról kérdezte. A panelben képviseltette magát az OTP, a Magyar Bankholding, a Magyar Nemzeti Bank, a Dorsum, a SAS Institute Kft. és a Finshape képviselőit.

A délután folyamán a digitális marketing és a payment, fintech trendek kerültek a középpontba a konferencián.

Az eseményt záró panelbeszélgetésben nemzetközi szinten is elismert fintech képviselők vettek részt.

Köztük volt Arvithis Georgios (SaltPay alapító, MAFISZ elnök), Fischer Bálint (Dorsum termékfejlesztési igazgató), Kádár Tamás (SEON, alapító) és Nyíri József (Finshape). A beszélgetés moderátoraként Faluvégi Balázs (Portfolio.hu elemző, MAFISZ, elnök) a fintech cégek sikerességét meghatározó mérőszámokról, a szektorral szemben megfogalmazott bizalmatlanságok eloszlatásáról és a hazai szabályozási környezetről kérdezte a szakértőket. A jó hangulatú beszélgetés zárásaként a panel résztvevői a nemzetközi siker kulcsaként az agilis működést, a hatékony kollaborációs eszközök biztosítását és a megfelelő vállalati kultúrát emelték ki.

Urbán Anikó

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.