Kriptovalutát vásárolhatnak a Coinbase kliensei PayPallal

A Coinbase kriptotőzsde kliensei az USA-ban mostantól PayPal fiókjukkal vehetnek bitcoint és egyéb kriptodevizákat. A kriptók általánossá válásával a Coinbase célja az, hogy egy „ismerős és megbízható élménnyel” vonzza be az amerikai ügyfeleket, mondta a termékfejlesztési menedzser, Eddie Lo egy blogbejegyzésben.

Az ügyfeleknek csak ki kell választaniuk a megvásárolni kívánt kriptót, majd egy érintéssel megadni a PayPal fizetési módot. Ezt követően a PayPal bejelentkezési felületére navigálják őket, ahol csak meg kell adniuk az általuk a fizetéshez használni kívánt bankkártyát és már képesek is naponta akár 25 ezer dollár értékben vásárolni az elérhető kriptodevizákból. A funkció egyébként az elkövetkezendő néhány hónapban további országokban is elérhetővé válik majd.

Lo így fogalmazott: „Várjuk már, hogy találkozzunk [a kliensekkel], ott, ahol már eddig is költöttek, fizettek, küldtek, és megtakarítottak, és hogy újabb lehetőségeket kínáljunk olyan márkákkal együttműködésben, melyeket már egyébként is ismernek. Az egyszerűség és a könnyed használat kulcsfontosságú pillérjei a Coinbase működésének, mi pedig elkötelezettek vagyunk amellett, hogy hűek maradjunk az ígéretünkhöz.”

A PayPal számára ez a megállapodás egy újabb lépést jelent a kriptók világa felé. Az elmúlt hónapokban a vállalat lehetővé tette ügyfeleinek, hogy kriptovalutákat vásároljanak, birtokoljanak és adjanak el, nemrégiben pedig azt is elérhetővé tette, hogy online kereskedők milliónál fizethessenek kriptóban az ügyfelek.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.