Kriptotőzsdét nyithat jövőre a Samsung

A Samsung egyik leányvállalata, a Samsung Securities benyújtotta a szükséges kérelmeket, hogy kriptotőzsdét üzemeltethessen Dél-Koreában. Legkorábban a jövő év első felében kezdheti meg működését az esetleges platform.

Egy jelentés szerint több nagyvállalat is kriptotőzsdét tervez nyitni Dél-Koreában. Vélhetően szeretnék felvenni a versenyt az árfolyamesések miatt meggyengült kriptotőzsdékkel, azzal a céllal, hogy majd egy esetleges jövőbeli fellendülésből minél nagyobb mértékben profitáljanak.

Elvileg hét vállalat nyújtotta be a szükséges kérelmeket, viszont csak két cég kilétére derült fény. A Samsung mellett a Mirae is szeretne kriptovaluta-kereskedést biztosítani ügyfeleinek. A Mirae Dél-Korea legnagyobb befektetési szolgáltatója piaci érték alapján. Összesen 648 milliárd dollárnyi vagyont kezel.

A Samsungnak nem ez az első próbálkozása a kriptovaluta-kereskedés területén. Már 2021-ben is napirenden volt egy kriptotőzsde létrehozása. Azonban nem sikerült megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkező szakembereket felvenni, így fel kellett függeszteni a projektet.

Ezt a hibát várhatóan nem követi el újra a vállalat. A jelentés szerint jelenleg több kutatás is zajlik házon belül, amelyek arra próbálnak rávilágítani, hogy mi az optimális módja egy kriptotőzsde megnyitásának a Samsung szempontjából.

Éppen ma számoltunk be egy listáról, amely összesítette a legnagyobb blockchain befektető vállalatokat a 2021 szeptembere és 2022 júniusa közötti időszakot vizsgálva. A Samsung az előkelő negyedik helyet érte el kiemelkedő aktivitásával.

A figyelembe vett periódusban több mint 900 millió dollárt osztott szét 13 blockchain startup között a vállalat. Többek között adatelemzésre, fenntarthatóságra, tárcaszolgáltatásra, NFT-gyűjteményekre, valamint blockchain alapú videójátékokra szakosodott cégekbe is befektetett.

(Forrás: Kitco)

(Borító: Babak Habibi / Unsplash)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.