Közösségi finanszírozási kampányt indít az ekko

Elindította közösségi finanszírozási kampányát az ekko. A brit startupnál a pénzügyek és a fenntarthatóság világát szeretnék egyesíteni, ahogy azt egyre több fintech teszi. Debitkártyájukat finanszírozó kampányukat a Seedrs nevű portálon indították el és 300 ezer fontot szeretnének összegyűjteni 9,67%-nyi részesedésért cserébe.

Az említett debitkártya a startup fő terméke. Használatával öt tranzakciónként megakadályozzák egy műanyag palack tengerbe kerülését, valamint minden ötvenedik tranzakció után elültetnek egy fát. A felhasználók ezek után követhetik környezetvédelmi hozzájárulásukat a tranzakcióik által összegyűjtött üvegek és ültetett fák számán keresztül. A jelenlegi tervek alapján összesen 500 millió üvegtől óvnák meg a környezetet, valamint 50 millió fát ültetnének el.

Az applikáció egy karbonkövető funkcióval is támogatja a felhasználók minél szélesebb körű tájékoztatását. Továbbá az ekko egy fenntartható partnerlistát is összeállított, amivel felhasználóinak környezetbarát termékeket és szolgáltatásokat népszerűsít.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.