Kifizetődő az ingatlanvásárlás innovációja

Múlt héten több mint egy hónap után avattunk amerikai győztest a fintechek tőkebevonási versenyében, most ismét amerikai fintech zárt az élen. Legutóbb az Acrisure győzedelmeskedett, méghozzá az elmúlt időszak legnagyobb tőkebevonásával. A vállalatokat innovatív pénzügyi szolgáltatásokkal ellátó fintech 725 millió dollárt vont be. Hasonló összegről ezúttal nem beszélhetünk, de ismét három kiváló cég került fel a dobogóra. 

Ahogy említettük, ismét amerikai fintech zárt a verseny élén. A Knock egy New York-i vállalat, amely alternatív hitelezési megoldásaival támogatja ügyfeleit az ingatlanok vásárlásában. A vállalat újszerű megközelítésének köszönhetően az ügyfelek készpénzben tehetnek ajánlatot álmaik ingatlanáért. A jelzáloghitelek kedvező kamatokat kínálnak az ügyfeleknek, akik semmilyen további díjjal nem kell, hogy számoljanak.

A Knock nemrég zárta le 220 millió dolláros tőkebevonási körét, amivel magabiztosan húzta be a múlt heti verseny első helyét. A vállalat sikere azt mutatja, hogy a fintechek már azokon a területeken is erőteljesen megjelennek, ahol sokáig a hagyományos, kevéssé hatékony folyamatok domináltak. A jelzáloghitelek piacát a mai napig rugalmatlan feltételek, rejtett díjak és végeláthatatlan adminisztrációs folyamatok jellemzik, amit egyre több innovatív szereplő kérdőjelez meg a lakosság nagy örömére. 

A második helyen 126 millió dollárral a Backbase végzett. A holland Banking-as-a-Service szolgáltató hagyományos pénzintézeteknek teszi lehetővé a digitális banki megoldások integrálását saját kínálatukba. A Backbase megoldásai a lakossági és vállalati bankolás mellett a vagyonkezelés területére is kiterjednek. A fintech által kínált megoldásokban közös, hogy egyszerűen beágyazhatók a banki felületekre és könnyű használatot, valamint kellemes felhasználói élményt kínálnak a végfelhasználóknak. 

Mostanra nem is okoz meglepetést az, hogy ismét befért egy ázsiai fintech a tőkebevonási verseny top három szereplője közé. A sort ezúttal az indonéz Pintu zárja, amely 109 millió dollárt vont be Series B körében. A Pintu egy online vagyonkezelési felület, ahol a lakossági befektetők is lehetőséget kapnak a kriptovalutákba való befektetésre. Az indonéz piac egyébként jelentősen fejletlenebb, mint a legérettebb európai és amerikai közegek. Így aztán kijelenthető, hogy a Pintu fontos társadalmi szerepet is betölt azzal, hogy szinte mindenkinek lehetőséget ad a kriptoeszközök birtoklására. 

Forrás: Crunchbase

Borítókép: Freepik/mindandi

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.