Kibertámadások érik a pénzügyi szektort

Az adat megsértése és a kiberbűnözés új formái folyamatosan veszélyeztetik a pénzügyi szektort, ám sok intézmény továbbra sem cselekszik.

A kiberellenállóság olyan szervezeti, nem pedig technológiai képesség, amely javítja a szervezet azon képességét, hogy bármikor elérje a kívánt eredményt” – mondta Joel Camissar, a McAfee MVISION Cloud ázsiai-csendes-óceáni térség regionális ügyvezető igazgatója.

A pénzügyi intézmények rendkívül jövedelmező az ügyfelek nagy mennyiségű pénzügyi adatainak tárolása miatt. A pénzügyi szektort érintő közzétett események 89% -kal növekedtek a McAfee-ben, 2019-ben. Ennek ellenére a McAfee által megkérdezett válaszadóknak csak egyharmada gondolta úgy, hogy szervezetük valóban kiberellenálló.

A digitális gazdaság nagyban növeli a veszélyforrásokat is. A Cryptojacking – amely egy áldozat számítógépét BitCoin malware-rel céloz meg a kriptovaluta bányászatára a tudatosság nélkül – egyre növekszik, de a McAfee 2019 első negyedévében 29% -os növekedését észlelte ezen eseményeknek.

“A rejtjelező tényezők növekedése a kiberbűnözés új korszakának formája, amely a pénzügyi ágazatot sújtja. Mindenkinek – a fogyasztóktól kezdve a vállalkozásokig – proaktív megközelítés szükséges a kiberbiztonság felé a növekvő támadások leküzdése érdekében.” – mondta Camissar.

 

Forrás: fintechbusiness

 

 

Polyák Donát

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.