IPO felé kacsintgat a Binance

A Binance alapítója, Changpeng Zhao, közismert nevén ’CZ’ a Szingapúrban megtartott Bloomberg New Economy Forum során jelentette be, hogy a Binance US az elkövetkező egy-két hónapban zárhatja le IPO előtti tőkebevonási fordulóját.

Zhao kiemelte, hogy jelenleg csak a Binance egyesült államokbeli leányvállalatának, a Binance US-nek aktuális az IPO-ja. A nemzetközi cégcsoport számára még nem találtak megfelelő tőzsdét, de szóba került Franciaország, az Egyesült Arab Emírségek, valamint Szingapúr is, mint „kriptobarát” ország.

A tőkebevonási fordulóval kapcsolatban nem említettek konkrét összeget, de több száz millió dolláros befektetésre lehet számítani. Az IPO-t érintő előkészületek várhatóan a forduló lezárásával kezdődnek meg. A tőkebevonás annak fényében meglepő, hogy az utóbbi időben egyre több kritika éri a Binance-t szabályozói és befektetői oldalról is.

A Binance 2017-ben indult útnak és azóta egy vezető kriptotőzsdévé nőtte ki magát a nemzetközi színtéren. Leginkább alacsony díjszabásának és széleskörű kriptovaluta kínálatának köszönheti népszerűségét. Sikereit azonban rendre beárnyékolják a felület hiányosságai a biztonsági folyamatok és a pénzmosás elleni védekezés területein.

Emellett a szabályozó szervek, és már egyes befektetők sem nézik jó szemmel a Binance vállalati szerkezetének kialakítását. A Binance, mint anyavállalat nem rendelkezik hagyományos értelemben vett központtal, ahol el lehetne érni őket, így nincs biztosítva működésük és tulajdonosi szerkezetük átláthatósága sem. Bár elvileg dolgoznak a cégcsoport centralizálásán, Zhao ismét kiemelte, hogy a Binance és a Binance US között az egyetlen kapocs az ő személye, mint az utóbbi igazgatói tanácsának tagja.

Forrás: CoinDesk

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.