Ígéretes fintech megoldás a követeléskezelésre

Újabb sikersztori alakul a Szilícium-völgyben, a Tesorio 17 millió dollárt vont be nemrég Series B tőkebevonási körében. Az amerikai fintech egy olyan követeléskezelési platformot szolgáltat vállalati ügyfeleinek, amely támogatja őket a körülményes teendők hatékony elvégzésében. A vállalat mostanra 37,6 millió dollár befektetésnél jár. 

A 2015 óta fennálló vállalat B2B ügyfeleket szolgál ki platformjával. A követeléskezelés jelenleg kimerítő adminisztratív folyamatot jelent, ahol a pénzügyi munkatársak rengeteg adatot gyűjtenek be manuálisan és ezek alapján igyekszenek hozzávetőleges becsléseket alkotni a kintlévőségek jövőbeli alakulásáról. A Tesorio ehelyett automatizációt hoz a folyamatba, olyan pontos és valós idejű becslések, valamint optimalizált munkafolyamatok révén, amelyek lehetővé teszik a hatékonyság és a kiszámíthatóság növekedését. A vállalatok viselkedési adatok elemzésén keresztül hasznos tippeket kapnak, amelyeket könnyen átültethetnek a gyakorlatba. 

A fintech évente 23 milliárd dollárnyi számlát kezel évente ügyfeleinek, akik között ismert nevek (pl. Slack, Box, Domo, Twilio) is megtalálhatók. A vállalat vezérigazgatója és társalapítója, Carlos Vega szerint a Tesorio legfőbb értékajánlata, hogy a tőke hatékony menedzselése mellett teszi lehetővé a növekedést vállalati ügyfeleinek.

A friss finanszírozás mellett két új termék is érkezett a vállalattól. Az A/R Forecast megjósolja a bejövő pénzmozgások mértékét és ütemét, ezáltal hatékonyabb pénzügyi tervezést és jelentéseket tesz lehetővé. A Cash Application pedig gördülékenyebbé teszi a fizetések rögzítését és a számlákkal való elszámolást, így az ügyfelek a fontosabb stratégiai kérdésekre fókuszálhatnak a hosszadalmas adminisztráció helyett. Ezáltal a hibázás esélye is csökken, hiszen a manualitás helyébe egyre több helyen az automatizmusok lépnek. 

A friss tőkét terjeszkedésre és a vezetőség bővítésére fogja felhasználni a San Franciscó-i székhelyű fintech. Az új értékesítési igazgató már meg is érkezett Mark Bartlett személyben, aki több évtizedes tapasztalatot hoz magával olyan vállalatoktól, mint a Concur, a Blackline, vagy épp az SAP.

Forrás: Fintech Futures

Borítókép: Moon Invoice

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.