Idén sem áll le a tőkeáramlás

A Ribbit Capital, egy fintech befektetésekről ismert kockázati tőke vállalat 1,15 milliárd dollár bevonásával zárta le a jelentkezést hetedik befektetési alapjába. Az összeg jelentősen magasabb a legutóbbi alap 420 millió dolláros tőkebevonásánál, valamint a március során emlegetett 750 millió dollárnál is.

A vállalat 2012-es alapítása óta 1,3 milliárd dollárnyi tőkét vont be eddig, így legújabb alapjával közel megkétszerezi a befektetők által szakembereire bízott összegeket. A Ribbit Capital legsikeresebb fogadásai között olyan fintech óriások találhatók, mint az Affirm, a Brex, a Coinbase, a Nubank vagy a Robinhood.

2021 során sem maradtak el a fintech befektetések, legfőképp Észak- és Latin-Amerikában volt aktív a vállalat. Márciusban részt vettek az immár 4,2 milliárd dollárra értékelt kripto szolgáltató, a Chainalysis Series C fordulójában. Emellett kivették a részüket Argentína privát tőkebefektetési rekordjának megdöntésében is, ugyanis hozzájárultak az Ualá 350 millió dolláros Series D fordulójához.

A nagy nevek és sikeres vállalkozások mellett az egyértelműen magas potenciállal rendelkező, de még mindig erősen fejlődő fázisban lévő fintech startupokat sem tévesztik szem elől. A Justos októberi, Series A fordulóját például a Ribbit Capital vezette. A brazil startup szeretne elsőként adatvezérelt biztosítási szolgáltatásokat nyújtani az országban, követve a Nubank által kitaposott fintech ösvényt. Hasonlóan az Ajaib Series A bővítésében is vezető szerepet vállalt a kockázati tőke társaság, ezzel pedig egy kereskedésre szakosodott fintechen keresztül tették meg első délkelet-ázsiai befektetésüket.

Forrás: TechCrunch

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.