Hivatalosan is bank lehet a SoFi

A San Franciscó-i központú SoFi megkapta a szükséges engedélyeket az amerikai Valutaszabályozó Hivataltól (OCC), valamint az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettől (SEC), hogy bank holding vállalattá váljon. A részvénypiacok pozitívan fogadták a fejleményt, a fintech részvényei több, mint 16 százalékkal ugrottak meg a hírek hatására.

A SoFi eleinte egy diákhitelezéssel foglalkozó startupként kezdte meg működését. Azóta már felépítettek egy teljes körű banki termékpalettát, amely debitkártyák, készpénz termékeket és további hitelezési szolgáltatásokat is tartalmaz. Eddig azonban csak szövetségi betétbiztosítással rendelkező partner bankokkal együttműködésben kínálhatták pénzügyi szolgáltatásaikat.

Annak érdekében, hogy bankká váljon a SoFi, véglegesítenie kell a Golden Pacific Bancorp, egy kaliforniai közösségi bank felvásárlását. Ez várhatóan februárban meg is történik és megkezdődhetnek a munkálatok a SoFi Bank létrehozásához. Azzal, hogy hivatalosan is bankká válik a fintech vállalat, képes lesz partnerek nélkül nyújtani minden pénzügyi szolgáltatását, jelentősen megnövelve bevételeit.

Anthony Noto, a SoFi vezérigazgatója így nyilatkozott a hírekről: „Ez a fontos lépés lehetővé teszi számunkra, hogy bővítsük pénzügyi termékeink és szolgáltatásaink körét, ezáltal még jobban támogathatjuk ügyfeleinket életük legfontosabb pénzügyi pillanataiban, valamint azok között is.”

Forrás: CNBC

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.