Heti hírösszefoglaló

 

Új szolgáltatást indít a Lunar Bank a kezdő befektetők számára

A skandináv neobank 2019 augusztusában teljes európai banki engedélyt szerzett, majd tőzsdei kereskedői szolgáltatásba kezdett. Jelenleg 300 európai és amerikai társaság számára biztosít befektetési lehetőséget. A Lunar részvénykereskedelmi platformját a dán Saxo biztosítja, akinek a partnerség lehetőségét kínál egy szélesebb piac eléréséhez.

13 millió dollárt vont be a Yapily, egy open banking megoldásokra fókuszáló fintech

Lezárta Series A körét a Yapily, egy AISP és PISP licenszekkel rendelkező, a PSD2 biztosította open banking logikákra építő fintech. A befektetési kört a Revolutban is bent lévő Lakestar vezette. A tavaly lezajlott seed tőkebevonást sikeresen folytatták idén, a befektetőik között tudhatják többek között TransferWise, a Twilio alapítóit is.

Díjmentesen juthatnak hozzá a magyar cégek a Peak vállalati költségkártyájához a járványhelyzet miatt

2020 végéig díjmentesen elérhetővé teszi magyar cégek és bankok számára vállalati költségkártya megoldását a Peak Financial Services annak érdekében, hogy az eddig készpénzben rendezett kiadások a távoli munkavégzés során is zavartalanul kezelhetők legyenek.

Új Prepaid kártya nagyhatalom születik

Míg a magyar bankok sorra megkérdőjelezik a prepaid kártyák létjogosultságát, annak ellenére, hogy a piacvezető neobankok mind ilyen megoldásra épített struktúrával nőttek nagyra, addig a spanyol CaixaBank és a lassan 50 éves múltra visszatekintő, 3,5 millió vállalati ügyfelet kiszolgáló Global Payments összeálltak, hogy létrehozzák a MoneyToPay prepaid szolgáltatót.

Érkezik a PlayCard, az online játékosok multifunkcionális készpénzhelyettesítő eszköze

 

Az online játékosok számára egyszerű, gyors és biztonságos megoldást kínáló platform született a szabályozott és ellenőrzött készpénzfeltöltési lehetőség biztosítására a gamer és a szerencsejátékos társadalom számára egyaránt.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.