Heti fintech összefoglaló

Nincs veszélyben a magyar bankrendszer

A magyar bankrendszernek magas a tőkeellátottsága stabilan működik, a járvány korábbi szakaszában a lakosság részéről jelentkező nagyobb készpénzigényt is tudta kezelni – mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára.

A koronavírus-járvány a fintech alkalmazások használatának robbanás szerű növekedését eredményezi

A koronavírus-járvány egyik velejárója, hogy növeli a társadalmunk online, digitális jelenlétét, ugyanis sorra zárnak be a személyes ügyfélkiszolgálásra alkalmas terek a pénzintézeteknél.

 

 

 

 

 

A Microsoft és a Plaid fintech alkalmazássá varázsolja az Excelt

A Microsoft összekapcsolódott a Plaiddel annak érdekében, hogy az emberek automatikusan importálni tudják a banki és hitelkártya-számlaadataikat egy bővített pénzügyi Excelbe. Eric Sager, a Plaid COO-ja, azt mondja: “A Plaid mindig az innovátorok támogatására összpontosított.”

 

 

 

 

 

 

Alkalmazással figyelik a moszkvai lakosok mozgását a járvány alatt

Moszkvában elkezdték tesztelni azt az okostelefonoson elérhető alkalmazást, amellyel a hatóságok nyomon tudják követni az otthon kezelt vagy házi karanténra kötelezett koronavírus-páciensek mozgását.

 

 

 

 

 

 

Tovább bővül a Salt Edge partnerbázisa

Nemrégiben jelentette be a Billingo, hogy a Salt Edge számlainformációs szolgáltatásának köszönhetően 9 hazai nagybankkal kapcsolódnak össze, ezzel a piacon kiemelkedő szolgáltatást biztosítva vállalati ügyfeleiknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.