A koronavírus-járvány a fintech alkalmazások használatának robbanás szerű növekedését eredményezi

A koronavírus-járvány egyik velejárója, hogy növeli a társadalmunk online, digitális jelenlétét, ugyanis sorra zárnak be a személyes ügyfélkiszolgálásra alkalmas terek a pénzintézeteknél. A legtöbb bank és egyéb pénzügyi intézmény inkább a mobil és webalkalmazások használatát szorgalmazza, melynek hosszabb távú következményei is lehetnek, hiszen rengeteg ember barátkozik meg a világon pénzügyi alkalmazásokkal és fintech-szolgáltatókkal.

“A világ elindult a változás útján”- mondja James Green, a deVerve Group európai divíziójának igazgatója. “A koronavírus-járvány kirobbanásának következtében bevezetett intézkedések teljesen felforgatják a világot, megváltoztatják privát és munkahelyi kommunikációs szokásainkat, új irányba terelik pénzügyi gondolkodásunkat”

Miközben a deVere Group 72%-os növekedése csak a saját appjainál tapasztalható érték, máshol még ennél is markánsabb a növekedés: a Glint Pay, egy online aranyvásárló alkalmazás, 718%-os forgalomnövekedést tapasztalt a múlt héten.

A Zoom videókommunikációs alkalmazás iránt is nő a kereslet: 32%-kal többen használják a szolgáltatásaikat, mint február közepén.

A kérdés természetesen nyitva marad, hogy a digitális fellendülés alábbhagy, avagy folytatódik a járvány eltünésével?

A fintech applikációk estében biztosan állíthatjuk, hogy térnyerésük tovább növekszik majd, hiszen az elmúlt pár évben tapasztalható trendek ezt igazolják.

 

Forrás: forbes

 

Ilniczky Balázs

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.