A Visa az első fizetési hálózat, mely USD Coin-ban (USDC) elszámolást végez

A kártyatársaság ezzel egy fontos lépést tett a digitális és hagyományos nemzeti valuták közötti szakadék felszámolásáért, mely a pénzügyi szektorban kiemelt fontosságú.

2021 első negyedévének tíz legjelentősebb tőkebevonása – 1. rész

Azt már tavaly is egyértelműen megállapíthattuk, hogy a globális járványhelyzet nem akadálya a rekordmértékű finanszírozási körök végbemenetelének a fintech cégek számára. Az idei évben eddig ez a trend csak tovább erősödött, így bőven van miről beszélni három hónap után is. Ebben a kétrészes beszámolóban azt a tíz legjelentősebb tőkebevonást fogjuk bemutatni, amelyek nem csak rövid távon bizonyulhatnak kulcsfontosságúnak az adott vállalat számára. 

Indul a Google Pay, a hazai bankok közül elsőként a K&H-nál

 Elsőként vezeti be a Google Pay okostelefonos fizetési megoldást a K&H Magyarországon a hazai pénzintézetek között, mely újabb lendületet adhat a bankkártyás, azon belül is a biztonságos, okostelefonos fizetéseknek – közölte a K&H.  A múlt évben a magyarországi kibocsátású kártyákkal összesen közel 970 milliószor, napi átlagban 2,65 millió alkalommal fizettek belföldön, ami 7 százalékos emelkedésnek felel meg. A K&H érintésmentes mobilfizetést alkalmazó felhasználói pedig hatszor annyian lettek 2020-ban, mint egy évvel korábban voltak.

A non-fungible tokenről

A non-fungible token rövidítése, magyarul nem behelyettesíthető érme. Ahogy egy bankjegy behelyettesíthető egy azonos címletű másikkal, úgy az NFT nem helyettesíthető, korlátozott számban létezik, illetve névre szól. A technikai háttér nem a bitcoin, hanem egy rivális kriptovaluta mögötti rendszer, a nyílt forráskódú és úgynevezett okosszerződés-funkcióval bíró Ethereum. A lényege, hogy a blokklánc technikát digitálisi állományok eredetiség-igazolásaként és tulajdoni lapjaként használják.

A Plaid a dugába dőlt Visa felvásárlás egyértelmű győztese

Az open banking platform 425 millió dollárt vont be egy Series D finanszírozási kör keretein belül, ezzel a vállalat értéke elérte a 13,5 milliárd dollárt. Ez az összeg egyébként jelentős növekedést jelent a korábbi 5,3 milliárd dollárhoz képest, ami a vállalat Visa általi, azóta már meghiúsult felvásárlása esetén lett volna érvényes. A mostani körben egyébként a már meglévő befektetőkhöz (Andreessen Horowitz, Index Ventures, Kleiner Perkins, New Enterprise Associates, Spark Capital, Thrive Capital) újak is csatlakoztak, úgy, mint az Altimeter Capital, a Silver Lake vagy a Ribbit Capital.