Heti fintech hírösszefoglaló

Digitális szerződéskötést nyújt a CIG Pannónia Biztosító

A CIG Pannónia Biztosító mostantól átáll a digitális biztosítási szerződéskötésre, így a biztosító munkatársai a járvány idején is tudnak dolgozni. A koronavírus miatt kialakult állapot a biztosítási piacot nehéz helyzetbe hozta.

Felére csökkent Nagy-Britanniában a készpénzhasználat

A készpénzhasználat Nagy-Britanniában mindössze néhány nap alatt a felére csökkent, miután a kormány elrendelte a részleges kijárási tilalmat. A készpénzhasználat drámai hanyatlása az Egyesült Királyságban az üzletek bezárásának és az emberek érintés nélküli fizetésekre való áttérésének köszönhető. 

Hivatalosan is elindult a Revolut az Egyesült Államokban

Mostantól az amerikai ügyfelek is letölthetik a Revolut alkalmazását és rendelhetnek kártyát. A közelmúltban alkalmazta a cég új amerikai vezérigazgatóját, Ronald Oliveira-t, aki menedzseli az indulást. Az amerikai Revolut alkalmazásban az ügyfelek 28 valutához férhetnek hozzá, és utalhatnak a világ bármely pontjára bankközi árfolyamon.

PayPal – hogyan változik az érintés nélküli fizetés a koronavírus alatt és után

A koronavírus-járvány sok vállalat számára pusztító lehet, de rávilágít a fintechek erejére. Úgy tűnik, hogy a fintech cégek reagálni tudtak a hirtelen kihívásra, bár sok esetben bizonytalanság előtt állnak.

A holland bankok emelik az érintkezés nélküli fizetések PIN-kód kérési limitjét

A holland bankok azonnali hatállyal bevezetik az ügyfelek számára, hogy az érintkezés nélküli fizetésnél ne kelljen PIN-kódot megadni. A szolgáló ezt a kivételes intézkedést a koronavírus elterjedésének csökkentése érdekében hozta.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.